Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Απατεώνες - Ασφαλισμένοι 10 – 0

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης
Σεπτέμβρης μήνας στη χώρα του ΠΟΤΕ, οι ιθαγενείς ήδη αναστενάζουν για όλα όσα πρόκειται να έρθουν, ο «φύλαρχος» σε μια ομιλία του αλλιώτικη από τις άλλες τους διαβεβαίωσε ότι το 2020 η χώρα θα ευημερεί και ότι ...

ΤΩΡΑ, όλα είναι πλέον πολύ καλύτερα και ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, «δεν χρειάζεται» (λέει αυτός και άλλοι δικοί του), και γενικά, παρουσιάστηκαν τα πράγματα τόσο ρόδινα που οι ιθαγενείς προς στιγμήν σκέφτηκαν να …. ανασάνουν, να σηκώσουν λίγο το κεφάλι μπας και δουν τον ήλιο, γιατί ας μη ξεχνάμε, ότι ζουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι, στο σκοτεινό πηγάδι που τους πέταξε ο φύλαρχος και οι «άλλοι».

Και παρολες τις διαβεβαιώσεις του φυλάρχου και των άλλων, οι ιθαγενείς βρέθηκαν μπροστά στο ίδιο ντουβάρι που σπάνε τα κεφάλια τους εδώ και χρόνια, και σαν να μη φτάνει αυτό, στον ορίζοντα φανήκαν νέα «ψαλίδια» για να κόψουν μισθούς συντάξεις, εφάπαξ, και να αποτελειώσουν ότι έμεινε από εκείνο που ΚΑΠΟΤΕ λεγόταν ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Να τι συμβαίνει στη χώρα του ΠΟΤΕ…

« Οι συνδικαλιστές της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού στους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής και το προεδρείο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως σε πρώτη φάση, δηλαδή εντός του 2013, οι επικουρικές θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 30%, ενώ οι κύριες συντάξεις θα υποστούν και νέα μείωση κατά 10%. Στην κορυφή της πυραμίδας των μεταβολών είναι τα επικουρικά των πρώην ευγενών Ταμείων, κυρίως αυτά των Τραπεζών, τα οποία δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στο ύψος των συντάξεων που παρείχαν σε συνθήκες άνθησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σε κατάργηση οδηγείται και το επικουρικό των ναυτικών, ενώ μέτρα αναμένεται να λάβουν και τα ταμεία που είναι ΝΠΙΔ, προκειμένου να κερδίσουν λίγα χρόνια βιωσιμότητας. Ανάλογες θα είναι και οι αλλαγές στον τομέα της Υγείας με την τάση ένταξης στον ΕΟΠΥΥ να διευρύνεται.

Τη βεβαιότητά τους για τον νέο γύρο περικοπών στις συντάξεις εδράζουν στα διογκούμενα ελλείμματα του μεγαλύτερου επικουρικού Ταμείου, στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ, καθώς και στην έλλειψη προσωπικού, η οποία μετά τις νέες διαθεσιμότητες και σε συνδυασμό με την πολυνομία καθιστά εξαιρετικά προβληματική την εξυπηρέτηση των συνταξιοδοτικών αιτήσεων.

Πλήρως απαξιωτικά ήταν και τα σχόλια για την αποτελεσματικότητα της νέας ρύθμισης περί των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, αφήνει εκτός συστήματος τον κύριο όγκο των οφειλετών και δη όλων όσοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, αφού δεν τίθεται κανένα κριτήριο για την κατάσταση ανεργίας ή χρεοκοπίας. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ήδη το 50% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα κι επομένως έχουν σοβαρό πρόβλημα κάλυψης νοσοκομειακών εξόδων, ενώ στον ΟΓΑ το ποσοστό αγγίζει το 55%»

Οι ιθαγενείς πλήρωναν μια ολόκληρη ζωή, και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Το απόλυτο ΜΗΔΕΝ.

Τα λεφτά τους πήγαν για να καλύψουν τα χρωστούμενα των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, τους οποίους το υποτιθέμενο κράτος τους ξέρει, αλλά δεν τους ακουμπά!

Τον κόπο και τον μόχθο των ασφαλισμένων για υγεία και μια σύνταξη στα γεράματα οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και οι υποστηρικτές τους τον εξαφάνισαν.

Χρέωσαν ΟΛΑ τα ταμεία, διέλυσαν την υγεία, και όλο ΘΡΑΣΟΣ έρχονται να ζητήσουν από τους αρρώστους η να πληρώσουν, η να πεθάνουν.

Έρχονται όλο ΘΡΑΣΟΣ με αποτυχημένα σχέδια να γυρίσουν τη χώρα πενήντα χρόνια πίσω.

ΞΑΝΑ στα νοσοκομεία βγήκαν τα ράντζα, οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί, η ανεργία το ίδιο, και οι μόνοι που είναι κερδισμένοι από όλο αυτό, είναι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που μένουν ατιμώρητοι και τρώνε, ροκανίζουν ότι έχει απομείνει από τα ταμεία, από όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου