Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΑΡΧΟΣ vs ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ!...

Για το καλό των Κτηνοτρόφων!

    Είχε κοινοποιήσει επιστολή της προ ημερών, σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, η βουλευτής του Νομού μας, κυρία Ασπασία Μανδρέκα.   Θέμα του εγγράφου ήταν η ελλειπή κατά την άποψή της.... ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Δελφών, κατά την Συνεδρίαση του Σώματος στις 2-8-2013, όσον αφορά τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων της Δ.Ε. Δεσφίνας.  Είχαν προηγηθεί εκ μέρους της ερωτήσεις για το θέμα, προς τον αρμόδιο Υπουργό, γεγονός το οποίο κατά την γνώμη της, έπρεπε να έχει αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε να έχουν πλήρη άποψη των γεγονότων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
  Σήμερα όμως, παραμονή της εορτής του ''Πάσχα του Καλοκαιριού'', όπως αποκαλούν οι Ορθόδοξοι αυτήν την ημέρα, θεώρησε καλόν ο κος Δήμαρχος, να απαντήσει στην κα Βουλευτή, με ένα Δελτίο Τύπου ενημερωτικό θα λέγαμε, όσον και ''διδασκαλικά'' επικριτικό για τις ενέργειες της κας Μανδρέκα. 
Δύσκολα τα πράγματα.  Χάος.  Δύσκολα για εμάς τους κατοίκους του Δήμου Δελφών, με αυτά τα οποία μας συμβαίνουν και χάος για την συνεργασία των δύο αιρετών μας, οι απόψεις και οι ενέργειες των οποίων κινούνται σε παράλληλες τροχιές, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να συμπέσουν και να συνεργαστούν για το καλό της περιοχής. Ατομικές τροχιές, ατομικές προβολές, ατομικές ιδεολογίες και στην μέση μιά πανέμορφη περιοχή, ένας Δήμος καθυστερημένος επί σειρά ετών από ανάλογες συμπεριφορές και σχεδόν καταδικασμένος από την εξάρτηση και το αίσθημα της υποτέλειας.  Δήμος Δελφών Αύγουστος 2013. 
    Υπάρχουν όμως κάποια ''θεματάκια'' τα οποία αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δελφών στο συγκεκριμένο Δελτίο, τα οποία για τους γνωρίζοντες, είναι ''αξιοπρόσεκτα'' και αναδεικνύουν κάποιες άλλες διαστάσεις ενός τεραστίου προβλήματος. Τα 127.000 στρέμματα τα οποία όπως σωστά αναφέρει το Δελτίο Τύπου, έχουν κατοχυρωθεί τελεσίδικα στην Δεσφίνα (τέως Κοινότητα και Δήμο) από τον Άρειο Πάγο και τα γραφόμενα περί ''επιλέξιμων βοσκοτόπων'' σε ένα μέρος από αυτά, με ποιού και ποιά απόφαση είναι δυνατόν να γίνει αυτό, του οποίου η υπογραφή να είναι ''πάνω'' από τον Άρειο Πάγο;  Ποιός θα διαλέξει ποιό κομμάτι γής, θα τυγχάνει επιδοτήσεων για τους κτηνοτρόφους και ποιό όχι.  Με τι κριτήρια και τι σκοπό;  Θολό το τοπίο. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι 127.000 στρέμματα είναι 127 τ.χιλιόμετρα και αντιστοιχούν στο 6% περίπου της εκτάσεως του Νομού Φωκίδος (2.120 τ.χιλ.).  Πολύ μεγάλη έκταση. Όση περίπου είναι η έκταση της νήσου Κέας (Τζιά).
    Να ενημερώσουμε εδώ, ότι παράλληλα με το θέμα των επιδοτήσεων σε κτηνοτρόφους για αυτούς τους βοσκοτόπους, υπάρχει σε εξέλιξη και μια άλλη δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε μιά επενδυτική εταιρεία και τον Δήμο Δελφών, πάλι για δημοτικές εκτάσεις στην Δεσφίνα, με τελευταίο επεισόδιο την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρεία, σε βάρος του Δήμου Δελφών, για τη αποβολή της από έκταση 2.707,82 τ.μ. (υποτίθεται) του Δήμου Δελφών (πρώην Δήμου Δεσφίνας) με απόφαση του Δασαρχείου Άμφισσας.  Το Δικαστήριο έγινε στις 6-4-2013 και αναμένεται η απόφαση.  Υπάρχει Μελέτη για αξιοποίηση εκτάσεων στον Μεσόκαμπο και τον Άγιο Μηνά, έχουν γίνει αγορές από ιδιώτες, υπάρχουν αρχιτεκτονικά σχέδια, υπάρχει φάκελλος στην Περιφέρεια, όπως επίσης υπάρχουν και ...αντίπαλοι!  Και οικονομικοί και πολιτικοί!
Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έχει πάρει διαστάσεις καθ' όσον έχουν αναμιχθεί εκτός των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υ.ΠΕ.Κ.Α., η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δελφών καθώς και αιρετοί, πρώην και νυν. Ήδη έχει δημοσιοποιηθεί και έχουμε στην διάθεσή μας πλήθος στοιχείων για το θέμα αυτό.  Περιμένουμε κι εμείς την απόφαση του Πρωτοδικείου Άμφισσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου