Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - «Εκτός νόμου και χρόνου» (2011)


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Θερινό σινεμά: «cineitea»
Παρασκευή 16/8/2013 στις 9.30μμ
Στη μαρίνα Ιτέας
(στο δροσερό παρκάκι, πίσω από το Λιμενικό Ταμείο)
Η ταινία «Εκτός νόμου και χρόνου» (2011)
Του Τζον Μάικλ Μακντόνα
Βραβείο Φεστιβάλ Βερολίνου 2011
Βραβείο Φεστιβάλ Σαντάνς  
Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Γκλίσον, Ντον Τσιντλ, Λίαμ Κάνιγχαμ...

Μουσική: CALEXICO
Έξυπνη, διασκεδαστική, γρήγορη, με δυο υπέροχους ανδρικούς χαρακτήρες και μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Μπρένταν Γκλίσον, η αστυνομική αυτή κωμωδία μετατρέπεται σε ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη.
Υπόθεση:
Ο Τζέρι Μπόιλ, αρχιφύλακας σε μια μικρή μεθοριακή πόλη στη δυτική όχθη της Ιρλανδίας, είναι γνωστός για την αντισυμβατική συμπεριφορά του και το ανατρεπτικό του χιούμορ. Καλοφαγάς, πότης αλλά αδιάφθορος, ο Τζέρι δεν έχει καμιά σχέση με τον τυπικό, σκληροτράχηλο μπάτσο των αμερικάνικων αστυνομικών ταινιών.
Η απομονωμένη αυτή κωμόπολη θα βρεθεί στο στόχαστρο του FBI όταν  μια διεθνής σπείρα ναρκωτικών θα δραστηριοποιηθεί στην περιοχή. Τότε καταφθάνει ο Γουέντελ Έβερετ, ένας απόλυτα πειθαρχημένος, αγέλαστος και νομότυπος πράκτορας του FBI, (τον ενσαρκώνει με μια απολαυστική ακαμψία ο ταλαντούχος Ντον Τσιντλ) που πρέπει να συνεργαστεί με τον Μπόιλ. Οι δυο τους συνθέτουν ένα απίθανο δίδυμο που αποτελεί τη μαγιά για ποικίλα ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα.
Άκρως απολαυστική η ταινία φέρνει σκόπιμα σε πρώτο πλάνο τη ζωή και την προσωπικότητα του αδιάφθορου και εκκεντρικού αστυνομικού πρωταγωνιστή της (πολύ καλός ο Μπρένταν Γκλίσον) και σε δεύτερο πλάνο την περιπετειώδη πλοκή με το κυνήγι των "κακών" της ταινίας. Η απόλυτα συμβατή με το πνεύμα της ταινίας μουσική των Calexico και τα βραχώδη τοπία της Δυτικής Ιρλανδίας (περιοχή Connemara από όπου κατάγεται ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος) χαρίζουν έξτρα πόντους στην ταινία, ενώ το σενάριο πραγματικά δίνει ρέστα στις ξεκαρδιστικές σκηνές της ανάκρισης του υπόπτου και της power point παρουσίασης του αστυνομικού του FBI, αλλά και στην διακωμώδηση της διαφθοράς στο χώρο της αστυνομίας.
Το trailer της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου