Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Προς τους Πολίτες του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,
με αφορμή την από 19.8.2013 ανυπόγραφη   ανακοίνωση στα ΜΜΕ ,των υπεύθυνων της κινήσεως πολιτών  Αμφίκλειας...
και επειδή αυτά που γράφτηκαν προφανώς για να προσβάλλουν τον Δήμαρχο, ως θεσμό και ως άνθρωπο, τελικά  αμαύρωσαν την πολιτιστική βραδιά στην Αμφίκλεια και προσέβαλλαν τους κατοίκους της Αμφίκλειας, έχω ιερό καθήκον να σας ενημερώσω και να σας γνωρίσω τα κάτωθι:
1.      Στην αρχή της εκδήλωσης όταν ο δάσκαλος του χορευτικού συγκροτήματος  Αμφίκλειας μέσω μικροφώνου ανακοίνωσε ότι θα ακούσουμε αρβανίτικα χορευτικά τραγούδια ,τον ερώτησα καλοπροαίρετα (εκτός μικροφώνου )   δεν υπάρχουν ελληνικά; και μου απάντησε θα ακούσουμε και ελληνικά τραγούδια . Παρέμεινα στην Θέση μου  μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και άκουσα με προσοχή όλα τα τραγούδια και τα αρβανίτικα. Κανείς δεν γνώριζε ούτε άκουσε ,από το πλήθος του κόσμου, την ερώτησή μου αυτή προς τον χοροδιδάσκαλο ,εκτός του ιδίου του χοροδιδασκάλου και 5-6 ανθρώπων του κάθονταν στις πρώτες θέσεις αφού ειπώθηκε εκτός μικροφώνου. Εάν είχα τις ιδιότητες του ρατσισμού κλπ που μου αποδόθηκαν, θα είχα αποχωρήσει αμέσως από την εκδήλωση ,και συγκεκριμένα από την αρχή της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης  . Αντίθετα εγώ παρέμεινα εκεί  και  παρακολούθησα την εκδήλωση αυτή, μέχρι να τελειώσει.
2.      Στο τέλος της πολιτιστικής εκδήλωσης η εκπρόσωπος του χορευτικού συγκροτήματος   Υπάτης μετά από συνεννόηση με την Πρόεδρο του χορευτικού συγκροτήματος της Αμφίκλειας κας Κουσουλα Ε.,  πήρε το μικρόφωνο και άρχισε να κρίνει τον Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας  δημόσια και να του αποδίδει ψευδώς λεγόμενα τα οποία ο ίδιος ουδέποτε είχε πει ή εννοήσει.  Είμαι της άποψης ότι αυτή, η εκπρόσωπος του χορευτικού συγκροτήματος της Υπάτης  δημιούργησε το πρόβλημα  πιθανόν  με την συνεργασία και άλλων ηθικών και ουσιαστικών αυτουργών, που επί του παρόντος επιφυλάσσομαι να αναφέρω μέχρι την διασταύρωση και επιβεβαίωση  των πληροφοριών μου..  Γεννάται όμως το ερώτημα: γιατί η πρόεδρος του λαογραφικού συλλόγου  Αμφίκλειας δίνοντας το μικρόφωνο στην εκπρόσωπο του χορευτικού συγκροτήματος της Υπάτης και παροτρύνοντας αυτήν να μιλήσει  ,δεν την σταμάτησε όταν άκουσε τις ψευδείς κατηγορίες που εκτόξευε αυτή εναντίον του Δημάρχου; Δεν γνώριζε  ότι ο Δήμαρχος δεν είναι μόνο πρόσωπο αλλά και Θεσμός; Μήπως όμως αυτό ήταν το ζητούμενο δηλαδή να κατηγορηθεί ο Δήμαρχος; Θυμάμαι με πολύ συγκίνηση  την προηγούμενη Προεδρία του λαογραφικού συλλόγου Αμφίκλειας   της κας Πολυζώη Ιωάννας και λυπάμαι σήμερα    για τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν.
3.      Στο τέλος της εκδήλωσης  ζήτησα το μικρόφωνο από την πρόεδρο του λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας, προκειμένου να κλείσω την πολιτιστική εκδήλωση που την χρηματοδοτούσε ο Δήμος και το αρνήθηκε, λέγοντάς μου να περιμένω . Περίμενα στην σειρά . Κατόπιν πάλι δεν μου έδιναν το μικρόφωνο και αναγκάστηκα να το πάρω μόνος ,αφού είχαν τελειώσει όλοι τις ομιλίες τους και τις κατηγορίες εναντίον μου. Είπα μέσω του μικροφώνου ,από ότι θυμάμαι τα κάτωθι: « Αγαπητοί μου συμπολίτες  …..εμείς εκτιμούμε τον πολιτισμό όλων ,των νόμιμων μεταναστών ακόμη και των λαθρομεταναστών, και απόψε ακούσαμε όμορφα Ελληνικά Τραγούδια…» ,αυτό το άκουσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Έτσι δημόσια ως δήμαρχος  δεν έκρινα κανέναν καίτοι με προσέβαλλαν. Είναι αυτό ρατσισμός και αυταρχισμός;
4.      Μετά το πέρας της πολιτιστικής  αυτής εκδήλωσης, δεν παρακάθισα στο γεύμα που  είχε παρατεθεί, και απεχώρησα. Πληροφορήθηκα   όμως ότι το μέλος της κίνησης πολιτών Αμφίκλειας κ. Σκλαβούνος Λ. και πρώην Δήμαρχος Αμφίκλειας  χειροδίκησε και χτύπησε τον Αντιδήμαρχό μου κ. Κ.Καλλιακούδα . Είτε δίκιο είτε άδικο είχε ο κ. Σκλαβούνος ,χειροδικίες δεν επιτρέπονται και δη  από έναν πρώην Δήμαρχο και μάλιστα δημόσια παρουσία θεατών!!!!!!!!. Σας ερωτώ κύριοι της κίνησης πολιτών Αμφίκλειας: αυτές είναι οι μέθοδοί σας δηλ. να  γρονθοκοπείτε; Γιατί αποκρύψατε αυτό το γεγονός  στην ανακοίνωσή σας προς τα ΜΜΕ; Ένα περίπου  παρόμοιο γεγονός, με υπαίτιο πάλι το κ. Σκλαβούνο Λ., είχε συμβεί και κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στην κάτω Τιθορέα και κατόπιν ο κ. Σκλαβούνος Λ. ζήτησε ο ίδιος δημόσια συγνώμη. Γιατί κύριοι της κίνησης των πολιτών και αυτό το γεγονός δεν το καταδικάσατε; Δεν θέλω να πιστεύω ότι  όλα αυτά σας αντιπροσωπεύουν ως μέλη της ίδιας κίνησης πολιτών.
5.      Δεν παραπονούμαι γιατί η πρόεδρος του λαογραφικού Συλλόγου Αμφίκλειας κα Κούσουλα Ε. έδωσε το μικρόφωνο στην εκπρόσωπο του χορευτικού συγκροτήματος Υπάτης, την οποία  δεν   σταμάτησε όταν αυτή  άρχισε να κατηγορεί τον Δήμαρχο ούτε επειδή η κα Κούσουλα Ε. αρνιόταν να μου δώσει το μικρόφωνο για να κλείσω την εκδήλωση και αναγκάστηκα να το πάρω μόνος μου ούτε γιατί η ίδια κα Κούσουλα Ε.  δεν με προσφώνησε καθόλου έστω και τελευταίον ως Δήμαρχο όσον αφορά την σειρά των προσφωνήσεων καίτοι παρευρισκόμουν  από την αρχή της εκδήλωσης εκεί, παραπονούμαι για   τις αστήρικτες  , άδικες γεμάτες εμπάθεια και μίσος  κρίσεις και  βαρείς χαρακτηρισμούς του κινήματος Πολιτών, εναντίον του Δημάρχου ως ανθρώπου και Θεσμού.    , το οποίο Κίνημα από την αρχή της δημιουργίας του το περιέβαλλα με ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση, και τώρα χωρίς καν να ζητήσουν οι υπεύθυνοι του κινήματος  για   να  ακούσουν την άποψή μου  δηλαδή  εκείνην των πραγματικών γεγονότων, με προσέβαλλαν δημόσια , ίσως……. γιατί δεν έχω την «ευγενή καταγωγή» από την Αμφίκλεια αλλά από τον Μπράλλο.
6.       Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους συμπολίτες μου για τα γεγονότα αυτά που διαδραματίστηκαν, έστω κι αν  δεν προκλήθηκαν με  δική μου υπαιτιότητα. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Πολίτες του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, ότι εγώ τίμησα και τιμώ την ψήφο όλων και ιδιαιτέρως εκείνην  των πολιτών της Αμφίκλειας ,δεν κρίνω και δεν κατηγορώ κανέναν όσον αφορά τον δόλο ή την αμεροληψία τους. Ανέφερα τα πραγματικά γεγονότα όπως διαδραματίστηκαν. Περιέγραψα όλη την Αλήθεια και εξέφρασα την πικρία μου. Έτσι το συμβάν αυτό το αφήνω να το κρίνουν οι ίδιοι οι  Πολίτες και ιδιαιτέρως οι νέοι για να μην αποπροσανατολίζονται  και παραπλανόνται, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε .
Δρ. Θεόδωρος Ντούρος
Δήμαρχος

Αμφίκλειας-Ελάτειας

1 σχόλιο:

  1. Τελικά, αυτό που ζητά ο κ. Δήμαρχος από τους άλλους να σεβαστούν, δεν το σεβάστηκε πρώτα ο ίδιος... ότι δηλαδή είναι ΘΕΣΜΟΣ!!
    "Χαιρετίσματα" κ Δήμαρχε! Κρίμα... τους χαλάσατε μία πολύ όμορφη βραδία... (τα ιδιαίτερα "προσωπικά" σας δεν ενδιαφέρουν κανέναν ...πια!)
    Επισκέπτης στην Αμφίκλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή