Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Το εργοτάξιο;...

Πριν από πέντε-έξι μήνες είχαμε παρακολουθήσει το κυβερνητικό σόου στο Ζευγολατιό Κορινθίας, όταν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ (ο Φώτης Κουβέλης από κάτι τέτοια ήξερε να...
φυλάγεται), συνοδεία υπουργών, όπως του Κωστή Χατζηδάκη, είχαν επισκεφθεί το εργοτάξιο για να δείξουν ότι τα μεγάλα έργα ξαναρχίζουν και η ρευστότητα της οικονομίας είχε αποκατασταθεί λόγω της τροϊκανής χρηματοδότησης.

Οποιος όμως περάσει σήμερα από εκεί και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού θα διαπιστώσει ότι τα εργοτάξια είναι έρημα και τα έργα δεν γίνονται. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις ότι οι μπουλντόζες θα έπιαναν δουλειά, γιατί οι εργολάβοι θα εισέπρατταν χρεωστούμενα, ακόμα έχουν σβηστές τις μηχανές τους σχεδόν σε όλα τα μεγάλα έργα. Τα χρήματα ή δεν ήρθαν ποτέ ή έκλεισαν άλλες τρύπες και δεν έφθασαν σε αυτές των δρόμων.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι των κατασκευαστικών εταιρειών -από τους πρώτους που οδηγήθηκαν στην ανεργία, όταν τα έργα σταμάτησαν πριν από τρία χρόνια- μάταια περιμένουν να κάνουν κάποιο μεροκάματο. Ομως για να ξαναρχίσουν τα έργα δεν αρκούν μόνο τα χρήματα της τρόικας, τα οποία πρέπει να διευκρινισθεί πού πήγαν. Χρειάζεται και πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που κρατιέται σχεδόν στο μηδέν μήπως και επιτευχθεί το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα.

Π. ΣΩΚ.

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

1 σχόλιο:

  1. *ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΦΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ*18 Αυγούστου 2013 στις 6:43 μ.μ.

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΟΖΑΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.....


    «Μια επανάσταση σοφών χρειάζεται η χώρα»

    Από τον Ρεθυμνιώτη αναγνώστη μας Κωστή Καλέργη λάβαμε την παρακάτω επιστολή- μαντινάδα με τίτλο «Ανθάκανθα» που τα λέει όλα!

    * Οσο κι αν μας πιέσουνε/ Οσο κι αν προσπαθούνε,/ δεν θα το ιδούν επάνω μας,/ εκείνο που ποθούνε!/ Καθένας μας και κάθε μια/ Μαχαίρι στο θηκάρι!/ Και στον ιστό η σκέψη μας,/ σημαία! Αντισκάρι!/ Καθένας μας και καθεμιά/ ας γίνει μετερίζι,/ να μην περάσει η τρόικα/ όσα ο νους τση ορίζει!/ Σημαίες κυματίζουσες/ στα ύψη των ιστών τους!/ Δίνουν ελπίδες στους λαούς,/ κατά των δανειστών τους!/ Τα πάντα καταρρέουνε,/ μα μια ελπίδα μένει!/ Πως θ' αντιδράσουν οι λαοί/ σ' όλη την οικουμένη!/ Λεφτά δεν έχω! Μα λεπτά,/ αισθήματα περίσσεια!/ Στους δανειστές μου έλεος/ δείχνω παλικαρίσια!/ Πολιτισμό εδίδαξε/ το έθνος μας! Και τώρα;/ Οι δανειστές μας απειλούν/ συγκούρμουλη τη χώρα!/ Μα πού χρωστάμε τα λεφτά;/ Και πού χρωστούν κι οι άλλοι;/ Και μ' απειλούν πως το ευρώ/ Θα βλέπω με το κιάλι;/ Μια επανάσταση σοφών/ χρειάζεται η χώρα!/ Κοιμούνται; ή ονειρεύουνται;/ Ε! Ας ξυπνήσουν τώρα!!!

    ΥΓ. Καθένας μας και καθεμιά/ Μαχαίρια στο θηκάρι/ Μ' άμα ξεθηκαρώσουμε/ ο διάολος θα τους πάρει».

    enet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή