Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Κλειδώνουν» οι λίστες της διαθεσιμότητας

Τα ονοματεπώνυμα περίπου 8.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα θα οριστικοποιηθούν κατά την συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου....

Ηδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνολικά στην κινητικότητα θα πρέπει να έχουν ενταχθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 12.500 εργαζόμενοι. Αμέσως μετά θα ακλουθεί το επόμενο «κύμα» καθώς μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα 12.500 θα πρέπει να έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στην σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας θα συμπληρωθεί η «λίστα» με τους υπαλλήλους των υπουργείων. Παράλληλα θα συζητηθούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν σε ΕΑΣ, ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην εξυγίανση των συγκεκριμένων ζημιογόνων ΔΕΚΟ προκειμένου να αποκρατικοποιηθούν.
Οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψη των θέσεων από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρώτο κύμα κινητικότητας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και 1.862 υπάλληλοι απορροφήθηκαν σε άλλες οργανικές θέσεις του Δημοσίου.
Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.
Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου