Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ρινγκ έγινε η Πλατεία Αμφίκλειας!

Σάλος για την άκρως ρατσιστική συμπεριφορά του Θ.Ντούρου

Το Σάββατο το βράδυ στην Πλατεία της Αμφίκλειας ...ο τοπικός πολιτιστικός και χορευτικός Σύλλογος οργάνωσε μια πολύ όμορφη γιορτή με  χορούς από όλη την Ελλάδα που απέδωσαν  χορευτικά συγκροτήματα από την Υπάτη, την Αμφίκλεια, τον Μώλο , τον Άγιο Κωνσταντίνο, την Ελάτεια και το Κυριάκι Βοιωτίας.
 
Σύμφωνα με το  αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 όλα πήγαιναν καλά ,πολύ κέφι και πολύς κόσμος ώσπου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου από το Κυριάκι ανήγγειλαν ότι το χορευτικό τους θα  αποδώσει και δυο-τρεις Αρβανίτικους χορούς που είναι παράδοση για την περιοχή τους.
 
Τότε ο Δήμαρχος Θοδωρής Ντούρος επέκρινε τους εκπροσώπους του Κυριακίου τονίζοντας ότι αυτοί οι χοροί δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και δεν πρέπει να χορεύονται  σε εκδηλώσεις ελληνικής παράδοσης!
 
Στον κ. Δήμαρχο λέγεται ότι απάντησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Υπάτης οι Αινιάνες Μαρία Λαϊνά επικρίνοντας  τις απόψεις του κ. Ντούρου, ότι αυτά που είπε είναι διχαστικά αφού αρκετοί κάτοικοι της Βοιωτίας και της Αττικής έχουν αρβανίτικες ρίζες αλλά έχουν  πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και ζουν αρμονικά εκατοντάδες χρόνια.
 
Στην κα Λαϊνά απάντησε  εκ νέου ο κ. Ντούρος με  αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις τους θαμώνες της εκδήλωσης ενώ ένας συνεργάτης, αυτοδιοικητικός του κ. Ντούρου, φέρεται  να απευθύνθηκε με  απρεπή τρόπο  προς  πρώην αυτοδιοικητικό της Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να προκληθεί  συμπλοκή μεταξύ των δυο ανδρών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίσθηκε ελαφρά στο πρόσωπο ο συνεργάτης του κ. Ντούρου.
 
Μετά από αυτό πολλοί αποχώρησαν και έληξε άδοξα μια εκδήλωση που είχε οργανωθεί άψογα απο την πλευρά του Συλλόγου της Αμφίκλειας.

lamiafm1

2 σχόλια:

  1. Θα έλεγα οι νύν αυτοδιοικητικοι νά πάψουν νά χρησιμοποιούν τόν Λαογραφικό σύλλογο σάν όχημα γιά τίς προσωπικές τους επιδιώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ.ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ . ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή