Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Κατολισθήσεις στο Παρνασσό - Δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης


                           Φωτο αρχείου
Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ακόμη και αυτή τη στιγμή που σας μιλώ αναλύουμε τα δεδομένα που προκύπτουν δήλωσε o σεισμολόγος κ. Καρακώστας....


Όσο για το αν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης, που είχε δώσει τον σεισμό των 7 Ρίχτερ το 1894 ήταν κατηγορηματικός πως ο σημερινός σεισμός δεν προέρχεται από αυτό το ρήγμα.

"Έβρεξε" βράχια
Εκτός από την περιοχή του Παρνασσού, όπου σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου είχαμε πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή των Θερμοπυλών, των Καμμένων Βούρλων (κοντά στις ιαματικές πηγές του Κονιαβίτη) και σε άλλες περιοχές της Λοκρίδας.

 Επίσης Πολλά σπίτια στην  ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού,( Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε όλη την Στερεά Ελλάδα_ έχουν υποστεί ρωγμές, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες πιο σοβαρές ζημιές, ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με μικρότερες σεισμικές δονήσεις.

Οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια και περιμένουν το ειδικό κλιμάκιο, που θα τους ενημερώσει για την καταλληλότητα των σπιτιών, αφού πολλά από αυτά έχουν "τραυματιστεί" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου