Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Δραματικές ώρες έζησε η περιοχή μας ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε  στις 8.45΄ της 5ης Αυγούστου στη θέση «Αγία Παρασκευή» Σερνικακίου.
 Το απόγευμα της 5ης Αυγούστου η Aντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γαζή απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Πάτροκλο Γεωργιάδη αίτημα για την κήρυξη των περιοχών Άμφισσας, Σερνικακίου, Χρισσού κ Ιτέας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης....

  Το βράδυ της ίδιας ημέρας  η κα Γαζή επικοινώνησε  με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κο Βασίλη ΄Εξαρχο και τον ενημέρωσε για την καταστροφή που υπέστη ο ελαιώνας της Άμφισσας.
  Σήμερα 7 Αυγούστου ήδη το  κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες  βρίσκεται στον τόπο της πυρκαγιάς  προκειμένου να έχουν την πρώτη εκτίμηση.
Το πρωΐ της 6ης Αυγούστου οι  υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας επισκέφθηκαν την περιοχή , η εκτίμηση των οποίων  κατά προσέγγιση είναι: 4.500-5.000 στρέμματα γης και ο αριθμός  των ελαιοδέντρων  60.000.
Το ποσοστό και το είδος της ζημιάς (διασωθέντα, καταστραφέντα με δυνατότητα βλάστησης)  είναι αδύνατο να προσδιορισθεί.
  Επίσης την ίδια μέρα ο αρμόδιος Aντιπεριφερειάρχης και ο Γενικός Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κοι , Δημήτριος Βουρδάνος και Σταύρος Τσελλάς  ήρθαν στην περιοχή μας προκειμένου  να έχουν  εκτίμηση της κατάστασης.



                                                                               Η Αντιπεριφερειάρχης
                                                                                  



                                                                                   Παναγιώτα Γαζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου