Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς...

Είναι ίσως η  μοναδική φορά που οι πολίτες  περιμένουν  πως και… πως τις αυτοδιοικητικές εκλογές που  θα γίνουν  τον Μάιο του 2014.
Ο διακαής… πόθος τους είναι  όχι τοσο  η ανάδειξη των  αρίστων  ούτε των αρεστών αλλά  η ευκαιρία που θα δοθεί σε κάθε πικραμένο  πολίτη να στείλει  ηχηρό  μήνυμα στο κυβερνητικό επιτελείο αφού στο μεταξύ θα έχουν επιβληθεί στον  ελληνικό λαό νέες έμμεσες φορολογίες, θα έχουν  εκπλειστηριαστεί εκατοντάδες σπίτια οφειλετών του Δημοσίου η ασφαλιστικών οργανισμών, θα έχει  φτωχοποιηθεί σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού!
Παράλληλα όμως σε επίπεδο Περιφερειακής αιρετής Διοίκησης εκτυλίσσεται και το δράμα των υποψηφίων  αντιπεριφερειαρχών.
Εδώ υπάρχουν δύο επιπέδων αντιπεριφερειάρχες οι  αιρετοί και οι αρεστοί.
ΟΙ αντιπεριφερειάρχες που επιλέγονται  από τους  περιφερειακούς συμβούλους  της  πλειοψηφίας και οι επιλεγόμενοι  προεκλογικά από τους επικεφαλής των συνδυασμών ως χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, αυτοί δεν έχουν ανάγκη σταυροφορίας είναι κατά μια έννοια διορισμένοι αντιπεριφερειάρχες με  σωρεία πλεονεκτημάτων.
Δεν μπορεί  ούτε ο περιφερειάρχης να τους παύσει ή να τους αντικαταστήσει, η μόνη  διοικητική πράξη «τιμωρίας» τους είναι η αφαίρεση  βασικών αρμοδιοτήτων τους.
Ο πονηρός νομοθέτης για μια ακόμη φορά  εποίησε σοφώς και ευνοεί συναλλαγές μεταξύ κομμάτων η  άλλων ισχυρών παραγόντων με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξη!
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης είναι ένα ζηλευτό αξίωμα.
Άκοπα και ανέξοδα εξασφαλίζεις μια σημαντική και μόνιμη θέση για πέντε ολόκληρα χρόνια.
Στην παρούσα φάση και  με την  φημολογούμενη προεκλογική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ για την επιλογή κοινών υποψηφίων, η αναζήτηση  υποψηφίων χωρικών αντιπεριφερειαρχών έχει ήδη ξεκινήσει.
Στηρίζεται για παράδειγμα νεοδημοκράτης  υποψήφιος περιφερειάρχης;
Γίνεται παζάρεμα για τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και το αντίστροφο.
Σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδος ο κ. Περγαντάς με τις  έως τώρα πληροφορίες τον φέρεται όχι  μόνο  ως υποψήφιο κοινής συγκυβερνητικής αποδοχής,αλλά και το φαβορί των εκλογών και εδώ αρχίζει  η πρώτη πράξη του…. δράματος για τους  χωρικούς αντί.
(ΣΣ το χωρικός δεν ταυτίζεται κατ΄ ανάγκη με την καταγωγή του υποψηφίου αλλά θεσμικά έχει  αναφορά στον  γεωγραφικό χώρο του οποίου εκτείνονται οι αρμοδιότητες του , δηλαδή είναι  η επιτομή της εικόνας του παλιού Νομάρχη).
Στην Φθιώτιδα ο κ. Στάϊκος μάλλον αποχαιρετά την περιφέρεια και ανοίγει πανιά για την Δημαρχία, στην Φωκίδα η κα Γαζή επίσης δεν  έχει και πολλές ελπίδες να οριστεί εκ νέου  χωρική αντιπεριφερειάρχης και θα υποχρεωθεί να αλιεύσει τις ψήφους των συμπατριωτών της για να εκλεγεί απλή περιφερειακή σύμβουλος, το ίδιο και στην Ευρυτανία ο Βασίλης Καραμπάς.
Στην Εύβοια ο κ. Μπουραντάς μετά από  σχεδόν 40 χρόνια αξιωματούχος μάλλον αυτοσυνταξιοδοτείται  και υπάρχουν πληροφορίες για φρέσκο υποψήφιο ίσως όμως με την ευλογία του  κ. Μπουραντά.
Στην Βοιωτία ο κ. Περγαντάς αναζητά νέο-α  και  ωραίο-α για ένα τέτοιο ζηλευτό και με εξασφαλισμένο  εισόδημα αξίωμα.
Μόνο που τα περιθώρια επιλογής του υποψηφίου Περιφερειάρχη ψιλοκουρεύονται αφού λόγο  θα έχουν  εδώ  τα κεντρικά  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!
Για παράδειγμα στη Φθιώτιδα κάποιοι δείχνουν βόρεια…
Ασφαλώς δεν είναι πρωτόγνωρο  σε  συνδυασμούς  που ηγούνται  γνωστοί για τις κομματικές τους  πεποιθήσεις υποψήφιοι να συμπεριλαμβάνουν στους συνδυασμούς τους και …ετερόδοξους.
Σε τοπικό επίπεδο το εφάρμοσε με επιτυχία μάλιστα ο  πρωην Δήμαρχος Παπαδήμας, γιατί  όχι και τώρα και μάλιστα κάτω από την ομπρέλα  μιας δεδομένης  πολιτικά εταιρικής συγκυβέρνησης;
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου