Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ενημέρωση απάντηση για τις ενέργειες του Δήμου Δελφών μετά τον σεισμό της 7ης.8.2013

Απάντηση στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πολυδρόσου, 
του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:    «Ενέργειες του Δήμου Δελφών σχετικά με την άμεση αντιμετώπιση των περιοχών του Δήμου μας που επλήγησαν από τη σεισμική δραστηριότητα της 07ης/08/2013 στην περιοχή της Αμφίκλειας-Απάντηση στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πολυδρόσου». 

Σας παραθέτουμε την ενημέρωση- απάντηση στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πολυδρόσου, του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για τις ενέργειες του Δήμου Δελφών σχετικά με την άμεση αντιμετώπιση των περιοχών του Δήμου μας που επλήγησαν από τη σεισμική δραστηριότητα της 07ης/08/2013 στην περιοχή της Αμφίκλειας. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Πρόεδρε,
Έλαβα γνώση του υπ’ αρ. 60/13.08.2013 εγγράφου σας προς το γραφείο Δημάρχου καθώς και της υπ’ αρ. 24/2013 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Πολυδρόσου «περί έλλειψης ενημέρωσης, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος κλπ.» και σας γνωρίζω τα κάτωθι:

1. Την αμέσως επόμενη ημέρα του σεισμού της 07ης/08/2013, που έπληξε την περιοχή με επίκεντρο την Αμφίκλεια, ενημερώσαμε τηλεφωνικά τόσο την Δ/ντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων κα Μ. Αργυρού, όσο και τον Δ/ντή του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας για τις αναφερθείσες ζημιές στις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Παρνασσού του Δήμου μας, πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τον κατά τόπο αντιδήμαρχο κ. Ε. Θάνο με τον οποίο ήμασταν συνεχώς σε επαφή. Ζητήσαμε τη σύσταση κλιμακίων για τη διενέργεια πρωτοβάθμιων ελέγχων προκειμένου να συνδράμουμε τους πληγέντες συμπολίτες μας και να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.
2. Μέχρι να πραγματοποιηθούν οι επίσημοι έλεγχοι, συστήσαμε κλιμάκιο μηχανικών με το υπ’ αρ. 22883/08.08.2013 έγγραφο από την Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης και πραγματοποιήθηκαν άμεσα έλεγχοι παρουσίας του Αντιδημάρχου, δικής σας και του υπογράφοντα. Η συνέχεια των αυτοψιών (ακόμη και το Σαββατοκύριακο)
έγινε από την Υ.Α.Σ. με την οποία ήμασταν σε καθημερινή επικοινωνία και η οποία ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε όλες τις πληγείσες κοινότητες του Δήμου μας.
 3. Παράλληλα των αυτοψιών και με δεδομένο της εξέλιξης της μετασεισμικής ακολουθίας αποστείλαμε το υπ’ αρ. 23072/12.08.2013 έγγραφο προς την Υ.Α.Σ., τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ, την Βουλευτή και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σεισμόπληκτη και να λάβει τα ευεργετικά προνόμια του προγράμματος Αποκατάστασης.

Ο Δήμος Δελφών ενήργησε άμεσα, υπεύθυνα, ενημερώνοντας τόσο τους θεσμικούς φορείς, όσο και τους πολίτες αντιθέτως των ανυπόστατων ισχυρισμών σας που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, για μια ακόμη φορά.

                                                                            Ο Αντιδήμαρχος Δελφών

                                                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΤΑΓΚΑΛΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου