Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

New York Times:«Η ελληνική δημοκρατία είναι σαν το βάτραχο..Η χώρα είναι κοντά στο να παραδώσει πνεύμα.»

Το παράδειγμα του βατράχου που αν τον πετάξεις σε καυτό νερό θα βγει αμέσως, αλλά αν τον αφήσεις σε νερό που ζεσταίνεται και βράζει σιγά σιγά θα μείνει μέσα μέχρι να πεθάνει από το βράσιμο, επικαλείται στο editorial της η αμερικανική εφημερίδα New York Times....

Σύμφωνα με την εφημερίδα... ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το βάτραχο την «πάτησε» και η Ελλάδα. 
«Η ελληνική δημοκρατία είναι σαν το βάτραχο. Από καιρό εξασθενημένη από τις πελατειακές σχέσεις και την κατάχρηση εξουσίας, επλήγη από πέντε χρόνια λιτότητας και ύφεσης και τώρα είναι επικίνδυνα κοντά στο να παραδώσει πνεύμα» γράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας.
«Η κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά γίνεται όλο και πιο αυταρχική περνώντας νόμους - φιρμάνια που είναι λουκούμι για την ακροδεξιά ατζέντα της Χρυσής Αυγής» αναφέρει και συνεχίζει «αναφορές στη χούντα του 1967-1974 δεν είναι πλέον απλή ρητορική της αριστεράς».
«Στα 7 χρόνια της δικτατορίας πολλοί Έλληνες έβλεπαν την Ευρώπη ως πηγή ελπίδας» λέει το άρθρο τονίζοντας πως αυτό δεν ισχύει πια αφού η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ενδιαφέρονται μόνον «να κλείσουν τρύπες στους προϋπολογισμούς αδιαφορώντας για το ανθρώπινο κόστος και τις πολιτικές ελευθερίες».
«Το νερό ζεσταίνεται, ο βάτραχος πέφτει σε βαθύ ύπνο και τελικά σε κώμα. Στη δικτατορία, η Ευρώπη φαινόταν ασφαλής ύφαλος έξω από το καζάνι. Τώρα όμως και η ίδια η Ευρώπη αρχίζει να βράζει» καταλήγει το αιχμηρό άρθρο. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου