Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το νοσοκομείο Άμφισσας

Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και η άρση της διασύνδεσης με το νοσοκομείο Λαμίας, είναι τα βασικά ζητούμενα σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, για το νοσοκομείο της Άμφισσας.....

Κεντρικό θέμα της ερώτησης, την οποία προώθησε ο πολιτευτής Φωκίδας του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Καραγιάννης είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου, απόρροια των συνταξιοδοτήσεων και του μέτρου 10/1 που ισχύει και για τα νοσοκομεία.
Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής δημιουργεί η κατάργηση της αυτόνομης λειτουργίας του Γ.Ν. Άμφισσας και η διασύνδεσή του με το Γ.Ν. Λαμίας και Γ.Ν. Καρπενησίου»
Το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως αυτόνομο ΝΠΔΔ. Είναι το μοναδικό Νοσοκομείο του Νομού Φωκίδας το οποίο εξυπηρετεί περίπου 35.000 μονίμους κατοίκους, καθώς επίσης και επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, των Δελφών κ.α. περιοχών του Νομού.
Η πρόσφατη απόφαση για τη διασύνδεσή του με το Γ.Ν. Λαμίας και το Γ.Ν. Καρπενησίου, οδηγεί με βεβαιότητα στην υπολειτουργία και την υποστελέχωσή του, με επιπτώσεις στην Υγεία των πολιτών.
Οι κάτοικοι του Νομού Φωκίδας, λόγω του δύσβατου οδικού δικτύου με τους μεγάλους ορεινούς όγκους, αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα το χειμώνα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, αλλά και σημαντικό οικονομικό κόστος για τη μετακίνησή τους σε άλλα Νοσοκομεία, αφού τα κοντινότερα (Λαμίας- Λειβαδιάς) απέχουν τουλάχιστον 80 χλμ. από τον τόπο διαμονής τους.
Επιπλέον, με την απόφαση διασύνδεσης, ορίζεται η μείωση των διαθέσιμων κλινών (από 132 σε 80), η μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου κατά 40% καθώς και η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων και θέσεων.
Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπάρχουν, στις περισσότερες κλινικές σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για αναβάθμιση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας στο Νομό Φωκίδας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση του αριθμού των πολιτών που επισκέπτονται σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας να στελεχωθεί με νέο προσωπικό και να παραμείνει αυτόνομο, ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες του Νομού.
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Θα ανακαλέσετε την απόφαση για τη διασύνδεση του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, ώστε να συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του;
2. Θα φροντίσετε για την άμεση διενέργεια προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε ιατρικό και παρα¹ατρικό προσωπικό;

12/07/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου