Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ" ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΑΡΗΣ

Όσοι γνωρίζουν ιστορία, ξέρουν πως τη φράση “ραντεβού στα γουναράδικα” την έλεγε ο Άρης στους συντρόφους τους, όταν ξεκινούσαν για παράτολμες επιχειρήσεις εναντίον των Γερμανών κατακτητών (αυτό το “εναντίον των Γερμανών” επιμελώς κάποιοι το ξεχνάνε). Όσοι έχουν μεγαλώσει στην ελληνική ύπαιθρο...
ξέρουν πως αυτή η φράση είναι δάνειο από λαϊκό μύθο. Όταν έβγαιναν λέει οι αλεπούδες να κυνηγήσουν, ήξεραν πως μπορεί να καταλήξουν οι ίδιες θύματα από τους κυνηγούς και στο τέλος το δέρμα τους να βρεθεί σε κάποιο γουναράδικο. Αλλά έπρεπε να το κάνουν. Έτσι, ξεκινώντας για αναζήτηση τροφής, έλεγαν το “ραντεβού στα γουναράδικα” που δήλωνε αυτή τη γνώση και την αποφασιστικότητα.
Τι δηλώνει λοιπόν αυτή η ευαισθησία όσων μας έχουν κάψει τη γούνα,για τα γουναράδικα του Διαμαντόπουλου, ή του Άρη ή των αλεπούδων της ελληνικής επαρχίας; Κάποιος που είναι γνώστης και της πρόσφατης ιστορίας, ξέρει πως ο βουλευτής Διαμαντόπουλος είχε πέσει θύμα της ομάδας μονταζιέρας της ΝΔ. Δηλαδή δηλώσεις που είχε κάνει για το αυθαίρετο Mall, μονταρίστηκαν από τους σύγχρονους Μανιαδάκηδες και τον εμφάνισαν ως υποστηρικτή της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αλλά τα κανάλια δεν μετέδωσαν την αποκάλυψη. Έτσι, για τον συγκεκριμένο βουλευτή, η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει μια εικόνα «ακραίου», των «δύο άκρων» φυσικά. Η παρερμηνεία όσων είπε για μια ακόμη φορά, πατά στην παλιά εικόνα και δημιουργεί την πεποίθηση πια, πως ναι, ο βουλευτής και το κόμμα του είναι ακραίοι.
Την ίδια ώρα όμως, η αντίδραση των νομιμοφρόνων της Βουλής και των στούντιο, που, ξαναλέω, δεν νοιάστηκαν που μας καίνε τη γούνα, αλλά νοιάζονται για τη γούνα της ομιλίας Διαμαντόπουλου, δηλώνει και την εμφυλιοπολεμική τους αντίληψη. Αντανακλαστικά, σχεδόν με μίσος, ο Άρης Βελουχιώτης δεν είναι αρχηγός της Ελληνικής Αντίστασης, αλλά εκπρόσωπος της Ελλάδας των «κακών» και «αντιπάλων». Στη συνείδηση και το δημόσιο λόγο τους, ένας από τους ανθρώπους που έδιωξαν τους κατακτητές, είναι μίασμα, ανθέλληνας, κατά πώς τον διαμόρφωσε η προπαγάνδα των συνεργατών των γερμανών και μετέπειτα κυβερνώντων.
Ο Άρης Βελουχιώτης έχει υποβιβαστεί από εθνικός ήρωας σε αιμοδιψή αρχηγό της μιας πλευράς, της κακιάς. Κι αν αυτό βόλευε μια δεξιά του 50, που είχε στα βουλευτικά έδρανα συνεργάτες των Γερμανών (ο σφαγέας του Κιλκίς συνεργάτης των Γερμανών Κ. Παπαδόπουλος εξελέγη βουλευτής της ΕΡΕ), η Ελλάδα του 2013, ακόμη και η ΝΔ, μόνο να χάσει έχει από τις ιστορικές λαθροχειρίες.
Το χειρότερο είναι πως όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής αντιπαράθεσης που επαναφέρει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, αλλά επίσημη άποψη του Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, προσκυνητής και ο ίδιος των μνημόσυνων του Μελιγαλά ως βουλευτής το 1982, όταν η χώρα ανακάλυπτε την εθνική συμφιλίωση, επαναφέρει τον διχασμό, ως αποτελεσματικό όπλο ενάντια στους εχθρούς. Και εχθροί είναι όσοι δεν συμφωνούν μαζί του. Όσοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν να φάνε είναι κουκουλοφόροι, όσοι υποστηρίζουν μια άλλη πολιτική στην Οικονομία εραστές της Κορέας και όσοι απαιτούν την νομιμότητα ενός ευρωπαϊκού κράτους, ανθέλληνες.


Ο Αντώνης Σαμαράς, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, όχι μόνο είναι παιδί του παλαιοκομματισμού και της ακροδεξιάς, αλλά τα θεωρεί και εθνικές αρετές. Και τα δύο αποτελούν εργαλεία της πολιτικής του ερμηνείας και συνθέτουν τον πατριωτισμό του νέου διχασμού.
Όσο για τους άλλους, που ηθελημένα ή από άγνοια επιδίδονται σε ερμηνείες περί γουναράδικων, αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο για όσα συμβαίνουν, ας ασχοληθούν καλύτερα με τις προσφιλείς τους γούνες. Τις βιζόν τους.

koutipandoras.gr

10 σχόλια:

  1. ΧΡΗΣΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΥΤΟΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΚΟΣΑΡΙΑ ΨΗΦΟΥΣ....ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΑΑΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ !
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΄ΞΕΡΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κύριο είναι η διαστρέβλωση της ιστορίας που επιχειρείται από μερικούς.
    Τώρα για το ποιοί θα έπρεπε να ντρέπονται από τους 300 της Βουλής ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Μ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ18 Ιουλίου 2013 στις 1:27 π.μ.


    Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΡΗΣ

    Αδέσποτο, δημιουργημένο από ελασίτες μαχητές (1942). Αναφέρεται στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, εκεί που άνθισε το αντάρτικο.

    Βαριά στενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει,
    το δόλιο το Μικρό Χωριό και πάλι ανταριάζει
    Λαμποκοπούν χρυσά σπαθιά, πέφτουν ντουφέκια ανάρια,
    ο Αρης κάνει πόλεμο, μ' αντάρτες παλικάρια.

    Έλα, βρε άπιστε Ιταλέ, κορόϊδο Μουσολίνι,
    να μετρηθούμε οι δυο μαζί, να ιδείς το τι θα γίνει

    Δεν έχεις γέρους κι αρρώστους, μικρά παιδιά να σφάξεις,
    ούτε κοπέλες ντροπαλές, ούτε χωριά να κάψεις,
    παπάδες για να τυραννάς, στη μέση στο παζάρι,
    έχεις μπροστά σου σήμερα τ' αντάρτικα του Αρη,
    που γρήγορος σαν τον αητό, σαν το γοργό τ' αγέρι,
    προδότες έσφαξε πολλούς με δίκοπο μαχαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣ ... ΕΠΩΝΥΜΟ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΒΑΣΑΝΙΖΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΑΜΩΤΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ....ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ 13% ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΒΡΙΖΑΝΕ(ΡΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ .. ΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΞΕΘΕΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΥΚΑΡΑ) ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ .
    ΑΥΤΟ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ(ΕΙΔΕΣ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ?) ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 81 ΜΕ 50%! ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ(ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ . ΣΕ ΕΑΜΙΤΕΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΕΔΕΣΙΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΟΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ..) ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΜΩΡΕ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ.......
    ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΕΣΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΑΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ; http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/1431223

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ18 Ιουλίου 2013 στις 7:18 μ.μ.

    ΠΑΤΑΣ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΛΑΚΙΑ .
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ 6.58 ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΑΣ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ???
    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΟΙΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΤΕΛΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ????????
    ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΡΗ.18 Ιουλίου 2013 στις 8:11 μ.μ.

    ΤΣΑΜΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

    ΒΓΗΚΑΝ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ
    ΤΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
    ΟΛΟΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΡΗ.

    ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑ
    ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ
    ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ.

    ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ
    ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΚΑΙ Τ ΑΓΡΑΦΑ.
    ΔΟΜΟΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
    ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ.

    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΛΑΙΚΗ
    ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙ.
    ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ
    Η ΚΛΕΨΙΑ Η ΨΕΥΤΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.18 Ιουλίου 2013 στις 8:28 μ.μ.

    ΑΛΥΣΕΣ(ΑΛΥΣΙΔΕΣ)

    Εμπρός παιδιά τις άλυσες που ζώνουν το λαό μας
    με μια ορμή να σπασουμε χτυπώντας τον εχθρό μας.
    Τρίζουν οι άλυσες βαριά και τα δεσμά ραγίζουν
    και οι ψυχές μας χείμαροι μια νέα ιδέα χτίζουν.
    Ώ,νά σιμώνει η χαραυγή,για δες πως ανατέλει,
    διαλώντας μαύρα σύνεφα στα πέρατα τα στέλει.
    Εμπρός,εμπρός για τον λαό και για τα δικαιά του
    ν αγωνιστούμε μέ ψυχή για την ελευτεριά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΕ.....19 Ιουλίου 2013 στις 12:50 π.μ.

    Στούς Γερμανοφασίστες κατακτητές πρώτα και κύρια κε * ρουμελιωτη?* 6.58,στους δοσίλογους και στους κουκουλοφόρους προδότες που .... διέπρεψαν αργότερα στα πεδία της συγχρονης Ελλάδας και που είχαν το θράσος να αυτοονομάζονται Ελληνες ,στούς ταγματασφαλίτες συνεργάτες του Κατακτητή,στους μαυραγορίτες εθνικών συμβόλων και πραγμάτων ,στούς εθνοπροδότες και πατριδοκάπηλους ,στούς εκμαυλιστές και βιαστές ψυχών και σωμάτων.
    Σε αυτούς έκανε πόλεμο κε Ρουμελιώτη.
    Πού σήμερα ένας τέτοιος πολιτικός και στρατιωτικός αρχηγός να βγάλει απο την εξαθλίωση ,τη λάσπη και το βούρκο το έθνος μας και το ταλαίπωρο λαό μας?
    Αντε και καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή