Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ''ΕΠΙΚΟΥΡΙΣΤΩΝ'' ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

''Προμήθεια 2013''

   Στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου,  στο Λιτόχωρο, θα πραγματοποιηθεί και εφέτος, όπως συμβαίνει τα τελευταία  έτη, η 6η πανελλήνια συνάντηση φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας.  Η συνάντηση είναι ενταγμένη στα πλαίσια των ''Προμήθειων'', μια εορτής εδραιωμένης στις συνειδήσεις... και τις συνήθειες των Ελλήνων, έξω από θρησκευτικές, πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις.  Είναι ένα συν-απάντημα τιμής και μνήμης για την Ελλάδα και τους Έλληνες του παρελθόντος, για την μνήμη, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό των περασμένων αιώνων, μα πιό πολύ, είναι ένα μνημόσυνο τιμής στην ελεύθερη Ελληνική σκέψη, η οποία τόσο πολύ ταλαιπωρείται  και δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.  
   Ανάλογες εκδηλώσεις-συναντήσεις γίνονται σε όλον τον ελλαδικό χώρο, με σχεδόν τον ίδιο σκοπό:  Την διατήρηση ηθών, εθίμων, παραδόσεων και πολιτισμού, την συνεύρεση ομόδοξων ανθρώπων και την διασκέδασή τους με τον πατροπαράδοτο τρόπο τους.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συναντήσεις των Σαρακατσαναίων, των Βλάχων, των Ηπειρωτών και των Μακεδόνων.  Ανάλογη εκδήλωση αλλά σε μικρότερη κλίμακα, είναι η συνάντηση των χωριών της Β.Δυτικής Δωρίδας, κάθε έτος μετά την 15η Αυγούστου, στην θέση ''Λάκα του Πράτα'' βορείως της Κοινότητας Πενταγιούς.
   Οι φίλοι λοιπόν της Επικούρειας Φιλοσοφίας, θα συναντηθούν στο Λιτόχωρο το Σάββατο 6-7-2013 και αυτή είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα συνάντησή τους, μετά το ετήσιο Διεθνές Συμπόσιο το οποίο διοργανώνεται στον Γέρακα Αττικής κάθε Φεβρουάριο μήνα, γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα Φιλοσόφου.
   Να προσθέσουμε μόνον ότι, υπάρχει πλήθος ανθρώπων των επιστημών και του πνεύματος οι οποίοι θα παρευρεθούν στην συνάντηση εφέτος, πέραν όλων των απλών φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας και οι οποίοι θα σπεύσουν στον μυθικό Όλυμπο, από τα τέσσερα σημεία του παγκόσμιου ορίζοντος.

http://epikourositeas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου