Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Οικογένεια Μουρούτη με την εγγύηση του δημοσίου

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος συχνά εμφανίζεται να κατηγορεί τους υπαλλήλους του δημοσίου προτρέποντας για ξεκαθάρισμα αλά ΕΡΤ, όχι μόνο έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο δημόσιο (πότε έχοντας μισθό από υπουργεία και πότε από τη ΝΔ που επιδοτείται από τα λεφτά του δημοσίου), αλλά απ” ότι φαίνεται έχει φροντίσει και για την τοποθέτηση της συζύγου του, Ολυμπίας – Όλιας Αποστολοπούλου στο δημόσιο.....

Ο ίδιος ο Μουρούτης διορίστηκε μόλις ο Σαμαράς ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού το 2009 στο υπουργείο και στη συνέχεια είχε δύο διαδοχικούς διορισμούς στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, αλλά και στο Δ.Σ. της εταιρίας ΟΠΑΠ Παροχή Υπηρεσιών. Την εποχή μάλιστα που είναι στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ η εταιρία δίνει διαφημιστικές δουλειές στο πρώην αφεντικό του Μουρούτη και φίλο του Σαμαρά, Γρηγόρη Τσιμογιάννη. Την ίδια εποχή η σύζυγος Μουρούτη, Όλια Αποστολοπούλου διορίζεται, το 2008 στον ΗΛΠΑΠ και το 2009 τοποθετείται από τον Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, στη γενική γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης.
Σήμερα, κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου υπηρετεί στο γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του κ. Μουρούτη. Τον εντοπισμό της είχε κάνει το blog, gerogrianiaris.blogspot.gr. Για την τοποθέτηση της κας Αποστολοπούλου στη θέση του συμβούλου του υφυπουργού δεν υπάρχει κανένα ΦΕΚ διορισμού. Απευθυνθήκαμε επισήμως, δύο φορές γραπτώς και αρκετές τηλεφωνικά στον υφυπουργό ΠΕΚΑ και το γραφείο του, προκειμένου να μας απαντήσουν, μέσω ποιας νομικής διαδικασίας και ποιου νόμου κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου, υπηρετεί στο γραφείο του. Παρότι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τα επίσημα αιτήματα, απάντηση δεν έχει δοθεί και τόσο ο υφυπουργός, όσο και ο διευθυντής του γραφείου του Νίκος Μενδρινός, προφασίζονται ότι είναι σε συνεχείς συσκέψεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει μέσω ποιας διαδικασίας η κ. Όλια Αποστολοπούλου προσελήφθη ως σύμβουλος του υφυπουργού. Αν πρόκειται, όπως δηλώνουν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ, για την κα Μουρούτη τότε είναι εμφανές ότι το σκάνδαλο έχει μία ακόμη διάσταση, αφού η κ. Μουρούτη εμφανίζεται εργάσιμες ημέρες και ώρες να ασχολείται με τα social media (facebook και twitter) γράφοντας κείμενα υπέρ της ΝΔ, του συζύγου της και κατά των τεμπέληδων δημοσίων υπαλλήλων.
Σε κάθε περίπτωση η, για πολλοστή φορά, επιλογή των υπουργών της ΝΔ και του ίδιου του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού να μην απαντούν σε δημοσιογραφικά ερωτήματα, όπως οφείλουν, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, είναι ένα σκάνδαλο που αφορά τη Δημοκρατία και το σεβασμό στην ενημέρωση.
Λεπτομέρειες για τα έργα και τις ημέρες του «δημοσίου υπαλλήλου» Μουρούτη, στο HOT DOC που κυκλοφορεί.


koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου