Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σοκ: Ο Τσουκάτος στο ΔΝΤ!

Μετά τη “συμφιλίωση” του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος με πρόταση του πρώτου διορίστηκε από τον πρωθυπουργό στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου εργάζεται και η κόρη του, στο ΠΑΣΟΚ πνέει, σύμφωνα με πληροφορίες, άνεμος αισιοδοξίας, για μια νέα συσπείρωση....
Η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του κόμματος “στα σαλόνια της πρώτης εθνικής”, όπως είπε χαρακτηριστικά τέως βουλευτής.
“Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν εμπειρία εξουσίας, δίκτυο διεθνών επαφών και πλήρη αντίληψη των εθνικών θεμάτων”, λέγεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του κυρίου Βενιζέλου, και υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παπουτσής, πρώην υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ο πρώτος που καλείται να υπηρετήσει τη χώρα στο εξωτερικό. Προηγήθηκαν η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός περιβάλλοντος του Γιώργου και ο κύριος Βαγγέλης Παπαχρήστος, πρώην βουλευτής, που τοποθετήθηκαν σε επίζηλες θέσεις στο εξωτερικό.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι τώρα γίνονται κινήσεις για την επιστροφή στη μάχη του κόμματος και της πατρίδας μιας σειράς στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν διακριθεί κατά την περίοδο του εκσυγχρονισμού του Κώστα Σημίτη. Χαρακτηριστικά ακούγονται τα ονόματα:
• Του Θόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος σύμφωνα με όσους εισηγούνται την αξιοποίησή του, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στη ροή επενδύσεων από τη Γερμανία, καθώς διαθέτει προνομιακές σχέσεις με μεγάλες γερμανικές εταιρίες, όπως η Ζήμενς, την οποία μάλιστα παλιότερα είχε πείσει να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσουκάτος λέγεται ότι έχει ήδη προταθεί να αξιοποιηθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς είναι κορυφαίος ειδικός στη διαχείριση κάθε είδους ταμείων.
• Του Γιώργου Πανταγιά, ο οποίος έχει δώσει μάχες σε μια σειρά μέτωπα στο πλευρό του Κώστα Σημίτη, για να καταστεί η Ελλάδα μεγάλη διεθνής οικονομική δύναμη.
• Του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος όχι μόνο υπήρξε ο πρωτεργάτης της εισόδου μας στην ΟΝΕ, αλλά είναι και αναγνωρισμένος ειδικός σε εξοπλιστικά προγράμματα.
• Του Χρήστου Πάχτα, ειδικού στις τροπολογίες, ο οποίος την εποχή αυτή διακρίνεται για τη δράση του ως δημάρχου στις Σκουριές, όπου υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη γνωστή επένδυση.
• Ακόμα και του ίδιου του Κώστα Σημίτη, για τον οποίο υπάρχει η άποψη ότι αποτελεί εθνικό κεφάλαιο που δεν αξιοποιείται. Και υπενθυμίζεται ότι πρώην ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Μπαρόζο, ανέλαβε τα ηνία της ΕΕ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Σρέντερ είναι σήμερα στέλεχος του ρωσικού κολοσσού Gasprom, άλλοι πρώην ηγέτες όπως ο Μπλερ αξιοποιούνται από τις χώρες τους, ενώ ο Κώστας Σημίτης οικουρεί στο Κολωνάκι.
Το θέμα θεωρείται πολύ σοβαρό και ήδη διεξάγονται συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων, ενώ καταφτάνουν συγχαρητήρια για τον πρωθυπουργό, που είχε το θάρρος να αναλάβει μια τέτοια εθνική πρωτοβουλία, όπως η τοποθέτηση του κυρίου Παπουτσή σε νευραλγικό πόστο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αν και δεν αναμένονται σημαντικές αποφάσεις ακόμα, γιατί όπως διαμηνύουν από το Μαξίμου, καλό θα ήταν να περάσει το υποκινούμενο κύμα αρνητικής δημοσιότητας για τον παραπάνω διορισμό, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει και σε άλλες αξιοποιήσεις.
Αυτό πάντως δεν εμποδίζει τις κινήσεις επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ στελεχών που όπως ο Παπουτσής έχουν προσφέρει στον τόπο και στο κόμμα και τώρα βρίσκονται παροπλισμένα.

 kentrinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Να σημειώσω μόνο στο καλό blog, ότι η σύζυγος του Παπουτσή κυρία Ιουλία το γένος Ταλιούρη, δεν έχει καμμία σχέση με τον παλιό λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Ταλιούρη, αλλά έχει σχέση με την κυρία Μαρία Καχριμάκη, σύζυγο του γνωστού βουλευτή και λοχαγού του ΓΑΠ. Είναι και αυτή το γένος Ταλιούρη και οι δύο κυρίες είναι δίδυμες. Αντιληπτόν είναι ότι ο Σοσιαλισμός έχει δώσει το "αίμα" των παιδιών του (και των οικογένειών τους) στον αγώνα, για να σωθεί από τους κακούς η Ελλάδα!! Καληνύκτα μας (τους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή