Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ποιοί δημόσιοι οργανισμοί κλείνουν άμεσα ΄- Πόσο κοντά είμαστε σε νέα μέτρα

Για πλήρη εκτροχιασμό στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων κάνει λόγο η έκθεση της Κομισιόν, όπου αναφέρεται πως ένας στους τρεις διαγωνισμούς έχει καθυστερήσει, ενώ ο στόχος για τα έσοδα στο 2013 ''ψαλιδίστηκε'' στα 3,5 δισ. ευρώ.


Η δαμόκλειος σπάθη που απειλεί την ελληνική κοινωνία έχει όνομα.

Πόσο κοντά είμαστε σε νέα μέτρα;... Σε απόσταση αναπνοής αφού, όπως αποδεικνύει η έκθεση της Κομισιόν, ένας στους τρεις διαγωνισμούς έχει καθυστερήσει, ενώ ο στόχος για τα έσοδα έχει χαθεί και μεταφέρεται ξανά στη νέα χρονιά


Είναι η περίφημη ρήτρα που ενεργοποιεί αυτόματα νέα μέτρα όταν αποτυγχάνει η κυβέρνηση να πιάσει τους στόχους εσόδων από αποκρατικοποιήσεις.

Πόσο κοντά είμαστε σε νέα μέτρα; Σε απόσταση αναπνοής αφού, όπως αποδεικνύει η έκθεση της Κομισιόν, ένας στους τρεις διαγωνισμούς έχει καθυστερήσει, ενώ ο στόχος για τα έσοδα έχει χαθεί και μεταφέρεται ξανά στη νέα χρονιά.


μέσα σε 30 ημέρες θα πρέπει να τελειώσει η αναδιάρθρωση, μέσω σαρωτικών απολύσεων, σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ


Το χρονοδιάγραμμα πλέον γίνεται ασφυκτικό, αφού χαραμίστηκε τόσος χρόνος, και είναι ενδεικτικό πως μέσα σε 30 ημέρες θα πρέπει να τελειώσει η αναδιάρθρωση, μέσω σαρωτικών απολύσεων, σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ.
Και αυτό είναι μόνο η αρχή αφού μέσα στις ημέρες που τρέχουν ξεκινάει η διαδικασία πώλησης του ποσοστού που ελέγχει το δημόσιο στην «Αερολιμήν Αθηνών», και αμέσως μετά ακολουθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την ΕΥΑΘ.


Το μεγάλο στοίχημα που έπεται είναι η εξυγίανση και πώληση των ΕΛΤΑ
 
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 ''στριμώχνονται'' οι παραχωρήσεις των μεγάλων λιμανιών, που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, παρά τις ''τζούφιες'' για άλλη μία φορά υποσχέσεις από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ


Το μεγάλο στοίχημα που έπεται είναι η εξυγίανση και πώληση των ΕΛΤΑ, στο χρονικό διάστημα μετά την Πρωτοχρονιά.
Αμέσως μετά ακολουθούν οι προσφορές για την ΕΥΔΑΠ και η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 ''στριμώχνονται'' οι παραχωρήσεις των μεγάλων λιμανιών, που λειτουργούν με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, παρά τις ''τζούφιες'' για άλλη μία φορά υποσχέσεις από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πως μέσω ΟΛΠ και ΟΛΘ θα ''ξεπλήρωνε'' το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

Δείτε τους αναθεωρημένους στόχους εσόδων, σε δισεκατομμύρια ευρώ, από ιδιωτικοποιήσεις.


2011 1,6
2012 0
2013 1,6
2014 3,5
2015 2
2016 2
2017 2,4
2018 3,3
2019 3,6
2020 4,2


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου