Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Αφγανός, ο συνταξιούχος και τα εκατομμύρια

Πώς καταλήστευσαν το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας
Ένας Αφγανός και ένας συνταξιούχος που εμφανίζονται ως επικεφαλής δύο εταιρειών λογισμικού έχουν λάβει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου εταιριών λογισμικού, οι οποίοι έχουν λάβει κατά μέσο όρο ετησίως από την το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (TEO) 4,5 εκατομμύρια ευρώ......
Είναι οι επικεφαλής των δυο εταιρειών που προμηθεύουν την ΤΕΟ το σύστημα τηλεδιοδίων, το σύστημα είσπραξης τηλεδιοδίων και την τεχνική υποστήριξη του κέντρου ελέγχουν.
Όπως αναφέρει η έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης η BEE TECH A.E και η Q FREE INTERNATIONAL HELLAS έχουν σχέση μητρικής και θυγατρικής εταιρείας και διοικούνται από διοικητικά συμβούλια που έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση. Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ένας Αφγανός ενώ στην δεύτερη θέση του διοικητικού συμβουλίου είναι ένας συνταξιούχος.
Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης «από τα στοιχεία που εντόπισαν μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν η ΤΕΟ Α.Ε κατά την περίοδο 2006-2010 κατέβαλε κατά μέσο όρο ετησίως για την διαχείριση του συστήματος είσπραξης διοδίων στις εταιρείες 4,28 εκατ. ευρώ όταν οι εταιρείες αυτές είχαν συμβόλαια με την ΤΕΟ για 1,64 εκατ. ευρώ ετησίως. Γεγονός που σημαίνει ότι η ετησία δαπάνη 2,21 εκατ. ευρώ είναι εκτός σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης «από την ΤΕΟ ΑΕ δεν έχουν εκπονηθεί κανονισμοί ανάθεσης μελετών, έργων και προμηθειών. Όλες οι συμβάσεις προμηθειών-εργολαβιών των οποίων έλαβε γνώση ο έλεγχος αποτελούσαν κείμενα της μιας σελίδας, με επιγραμματικό, γενικό και συχνά αόριστο προσδιορισμό του συμβατικού αντικειμένου και των συμβατικών υποχρεώσεων». Επιπλέον «από το 2003 και εντεύθεν εγκαταστάθηκαν ως ανάδοχοι εξειδικευμένες τεχνικές εταιρείες για τη διαχείριση των διοδίων σε όλες όμως τις περιπτώσεις πλην μιας ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε χωρίς διαγωνισμό».
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου