Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συγκεντρώσεις στη Λαμία


Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι και μαθητές στη Λαμία να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που βιώνουν από την πολιτική της κυβέρνησης που παίρνει αποφάσεις καταλύοντας θεσμούς και δομές. Στην Πλατεία Διάκου οι μαθητές ....
των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ που καταργούνται φώναξαν για τα όνειρα και τα δικαιώματα τους   έχοντας στο πλευρό τους το δήμο ,το εργατικό κέντρο ,τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ και τους εκπαιδευτικούς.
«Είμαστε στο αέρα, το μέλλον μας παίζεται. Είμαστε στο πλευρό των καθηγητών μας που βρίσκονται στο δρόμο άνεργοι μέσα σε μια μέρα. Τα όνειρα μας γκρεμίζονται είμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι χρειαστεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος των μαθητών.
«Πρέπει να είμαστε στους δρόμους όλοι οι εργαζόμενοι όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί. Μας φέρνουν συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις, διαλύουν τα πάντα. Εκχωρούν όλες τις δομές στους ιδιώτες δωρεάν.» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Θ. Πανέτσος.
Στην Πλατεία Διάκου και ο δήμαρχος Λαμίας που ανέφερε ότι «Στην χώρα μας πλέον επικρατεί το παράλογο και το ανεύθυνο. Διαλύονται οικογένειες, διαλύονται καριέρες, διαλύεται η ίδια η κοινωνία. Σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι. Όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται δεν λαμβάνουν υπόψη δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία».
«Η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργα με ανάλγητο, καταστροφικό τρόπο. Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι και ολόκληρη  η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί» ήταν το σχόλιο του προέδρους του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.
Οι συμμετέχοντες στην συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της Λαμίας και κατέληξαν σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το ΕΠΑΛ στην οδό Καποδιστρίου.

Πηγή: scouter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου