Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η διάλυση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης απειλή για την προοπτική αναγέννηση της χώρας και του λαού!

Δήλωση Β.Κυριακάκη για τη διάλυση της Τεχνικής-Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Με μια πρωτοφανή μεθόδευση το Υ.ΠΑΙ.Θ. γνωστοποίησε με «non paper» την κατάργηση 52 ειδικοτήτων στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση....
 Με διαφορά λίγων ωρών, κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό «σχέδιο Νόμου», το περίφημο πολυνομοσχέδιο.
Το άρθρο 82 του πολυνομοσχεδίου σφαγιάζει την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα καταργώντας από το Δημόσιο Σχολείο, ειδικότητες που επιλέγονται από εκατοντάδες μαθητές με αυξανόμενη πορεία. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και οι χιλιάδες μαθητές που μένουν στον αέρα οδηγούνται στις συμπληγάδες μεταξύ «εγγυημένης» ανεργίας και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
Εύλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:
-Αν η κυβέρνηση το περασμένο Μάιο επέβαλε το αντιδημοκρατικό μέτρο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών με το πρόσχημα των συνεπειών που θα είχε η πιθανή αναβολή των πανελληνίων εξετάσεων στην «ψυχική υγεία» των μαθητών και των οικογενειών τους,  τι απάντηση μπορεί να δώσει για τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση διάλυσης της τεχνικής εκπαίδευσης για χιλιάδες οικογένειες και για το συλλογικό μέλλον της χώρας;
-Περνά από το μυαλό των μνημονιακών επιτελείων ότι το καταρτισμένο και εκπαιδευμένο τεχνικό δυναμικό μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση της παραγωγής της χώρας;
Αναδεικνύεται η σύνδεση του συντονισμένου σχεδίου απαξίωσης της δημόσιας παιδείας και ιδιωτικοποίησης της, με την  έλλειψη οράματος διεξόδου απ’ την διενεργούμενη κοινωνική καταστροφή και την τυφλή υποταγή του πολιτικού συστήματος τις απαιτήσεις της Τρόικα για ανθρωποθυσίες.
Γίνεται ολοένα και περισσότερο κατανοητό ότι η πορεία καταστροφής, στην οποία μας οδηγεί το μνημονιακό πολιτικό σύστημα δεν θα αφήσει άθικτη καμία κοινωνική κατηγορία, κανένα επαγγελματικό κλάδο. Στόχος δεν είναι μόνο η οικονομική κατοχή αλλά και η ακύρωση κάθε προοπτικής διεξόδου.
Η επίκληση στους μνημονιακούς βουλευτές να πάρουν θέση και να αναλάβουν τις ευθύνες αποτροπής αυτής της εξέλιξης στερούνται πλέον νοήματος. Η συνευθύνη τους στην πορεία της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής διάλυσης της χώρας και του λαού είναι δεδομένη και θα κριθεί!

Πλέον μόνη προοπτική αποτροπής αυτών των εξελίξεων αποτελεί η κινητοποίηση των ίδιων των εκπαιδευτικών και όλου του λαού που πλήττεται από τους σχεδιασμούς τους. Κινητοποίηση για να σταματήσει η κοινωνική γενοκτονία, για να δημιουργηθεί ένα ρεύμα διεξόδου για την χώρα και το λαό χωρίς τα δεσμά της Τρόικα και των υπηρετών της! Ένα κίνημα για δημοκρατία, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και πρόοδο!
Γραφείο Βασίλη Κυριακάκη
Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου