Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η Λιβαδειά τίμησε το Χρήστο Παλαιολόγο

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται τον Αύγουστο από το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Λεβαδέων Χρήστου Παλαιολόγου. Τη μνήμη του τίμησε ο Δήμος μετονομάζοντας την οδό Αισχύλου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και το συνεδριακό Κέντρο της Κρύας σε Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».
Σε κλίμα συγκίνησης το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο, στο ύψος του Διοικητηρίου όπου ολοκληρώνεται....

ένα ακόμη κομμάτι της οδού Αισχύλου.
Η σύζυγος, τα παιδιά, οι φίλοι του Χ. Παλαιολόγου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών απέτισαν φόρο τιμής στον επί 12 συνεχή έτη δήμαρχο Λεβαδέων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στον “άξιο δήμαρχο”.
“Η Λιβαδειά τίμησε το Χρήστο Παλαιολόγο δίνοντας το όνομά του σε μια βασική οδό της πόλης και στο συνεδριακό κέντρο. Ο Χ. Παλαιολόγος ήταν ένας άξιος δήμαρχος που έδωσε αξία στην πόλη. Υπήρξε δήμαρχος για τρεις τετραετίες, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, συνεπής εργατικός με όραμα και σχέδιο. Με πολύ χαρά παραβρέθηκα σήμερα στην εκδήλωση αυτή για να τιμήσω έναν καλό φίλο και κυρίως να τιμήσω ένα πολύ καλό δήμαρχο”.
Τα αποκαλυπτήρια με το νέο όνομα της οδού έκανε ο δήμαρχος Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής που διάβασε και τη σχετική ομόφωνη, από το 2011, απόφαση του Δ.Σ.

Μετά και την τελετή μετονομασίας του Συνεδριακού Κέντρου ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες από το δήμαρχο Λεβαδέων, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κ. Ασκούνη και τον πρώην δήμαρχο Καρδίτσας Α. Κανταρτζή.
“Ύψιστη υποχρέωση” χαρακτήρισε ο Ν. Παπαγγελής τις εκδηλώσεις, όπως τόνισε “Σήμερα μετουσιώνουμε σε πράξη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετονομασία της οδού Αισχύλου σε οδό Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου και την ονομασία του συνεδριακού κέντρου της κρύας σε συνεδριακό κέντρο Χρήστος Παλαιολόγος. Είναι μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. σε συνέχεια απόφασης προηγούμενης δημοτικής αρχής που σήμερα γίνεται πράξη. Θεωρώ ότι είναι μια ύψιστη υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Λιβαδειάς προς έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην πόλη. Εξύψωσε τη Λιβαδειά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πόλη της Λιβαδειάς μέσα από το όνομα του Χρήστου Παλαιολόγου έγινε γνωστή πανελλαδικά ενώ παράλληλα ήταν άξιος εκπρόσωπος στα κεντρικά όργανα της Τ.Α. καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.
pal2Ο Χ. Παλαιολόγος πρόσφερε πολλά στην πόλη τόνισε ο δ.σ της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ Γ. Αποστόλου “Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τιμάμε ένα άνθρωπο που πρόσφερε πάρα πολλά στον τόπο. Είναι κρίμα που δεν υπάρχει για να βοηθήσει και τους νεότερους στην αυτοδιοίκηση ώστε να τον φτάσουμε έστω και σε ένα μικρό ποσοστό σε ότι πρόφερε εκείνος. Πέρα από τις αντιπαραθέσεις που είχαμε ήταν ένας αυτοδιοικητικός τον οποίο χαιρόσουν να ακούς. Άνοιξε δρόμους και με την δράση του αναγνωρίστηκε η πόλη μας πανευρωπαϊκά. Εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι σαν αυτόν”.
xpΓια “δήμαρχο των έργων” μίλησε η δ.σ. Γ. Πούλου
“Τιμούμε τον αείμνηστο δήμαρχο Χρήστο Παλαιολόγο ο οποίος πραγματικά προσέθεσε πολλές λέξεις στο λεξιλόγιο μας: Συνεδριακό κέντρο, θέατρο κρύας, ΔΕΠΑΛ, ΔΕΤΕΛ, Δημοτικό Ωδείο ΚΔΑΥ, Κρύα, νεροτριβή, νερόμυλος, ΧΥΤΑ, ΔΕΥΑΛ. Ήταν ο δήμαρχος των έργων, ο δήμαρχος που είναι παρών στην αυτοδιοικητική μας σκέψη, είναι παρών και νικητής στις αναπόφευκτες συγκρίσεις, είναι παρών στις καρδιές μας. Η πόλη πήρε πολλά και η αυτοδιοίκηση και η Ευρώπη από τον Χρήστο Παλαιολόγο”.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης,ο βουλευτής Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης,ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Β. Τετριμίδας, ο πρώην βουλευτής Γ. Κατσιμπάρδης και ο πρώην δήμαρχος Λεβαδέων Α. Ρούσσαρης. 
siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου