Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η διαθεσιμότητα με 2000 εκπαιδευτικούς

Το πρώτο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δημοσίου τίθεται σήμερα σε εφαρμογή. Οι πρώτοι που υπάγονται στο μέτρο αυτό είναι 2.000 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων. Θα τους ακολουθήσουν οι σχολικοί φύλακες όπου σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Στις 23/9 μπαίνουν στην διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί .....
ενώ εξαιρούνται 303 σχολικοί φύλακες και 96 δημοτικοί αστυνομικοί ως τρίτεκνοι.
Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς, αυτοί που θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας από τη σημερινή ημέρα είναι 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή.
Η ΟΛΜΕ αντιδρά στο μέτρο αυτό και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 12:00 στα γραφεία της στο Σύνταγμα. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.
Μετατάξεις για τους εκπαιδευτικούς
Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν συνολικά περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.
Συνολικά 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών. Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Να σημειωθεί πως όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.
Συνεδριάζει το συμβούλιο για την αξιολόγηση των υπουργείων - Στον Παπούλια ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Μεταρρύθμισης-Αξιολόγησης Δομών, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο για την κινητικότητα υπαλλήλων μεταξύ των υπουργείων και φορέων του Δημοσίου. Το όργανο θα εξετάσει τα δεδομένα των ελλείψεων υπαλλήλων, αλλά και τις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται υπεράριθμοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες και σκοπός του θα είναι να συντονίσει τη μετακίνηση των υπεράριθμων στις κενές θέσεις.
Στις 14:00 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλα, κινητικότητα υπάρχει και στο θέμα του ενδιάμεσου ραδιοτηλεοπτικού φορέα καθώς σήμερα αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για το προσωπικό που θα στελεχώσει το μεταβατικό φορέα, έως την εκπομπή της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου