Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οικολογική καταστροφή στη Σκιάθο – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων

Ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα συντελείται τους τελευταίους μήνες στο πανέμορφο νησί του Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.
Ένα μεγάλο τμήμα του πευκοδάσους στη φημισμένη παραλία Μπανάνα έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί!
Το «διά μαγείας» φυσικά έχει εξήγηση, καθώς πίσω από την εξαφάνιση του καταπράσινου πευκοδάσους βρίσκονται οικονομικά και ενδεχομένως πολιτικά συμφέροντα.
Μετά το κόψιμο από τη ρίζα εκατοντάδων δένδρων και θάμνων.....
άρχισε να ξεπροβάλει η αιτία του οικολογικού εγκλήματος. Μια επιχείρηση μαζικής εστίασης, ένα νυχτερινό κέντρο, άρχισε να στήνεται στη θέση των αιωνόβιων πεύκων.
Η «ανάγκη» πρόσβασης των θαμώνων οδήγησε στην αποψίλωση 750 μέτρων δάσους, προκειμένου να δημιουργηθεί δρόμος.
Παρ' όλα αυτά το κέντρο πήρε από το δήμο άδεια λειτουργίας.
Οι αεροφωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν το μέγεθος της τεράστιας οικολογικής καταστροφής για την οποία προκύπτει σωρεία αναπάντητων ερωτημάτων:
Γιατί επέτρεψε ο Δήμος Σκιάθου στη συγκεκριμένη επιχείρηση να λειτουργεί σε αναδασωτέα έκταση; Γιατί δεν προέβη σε αναστολή οικοδομικής άδειας και γιατί χορήγησε άδεια λειτουργίας;
Ποιος λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του δάσους, τη στιγμή μάλιστα που αυτό έχει κηρυχθεί ως αναδασωτέα έκταση με το ΦΕΚ 649 της 20ης Νοεμβρίου 2012;
Γιατί ο Δήμος επιτρέποντας την λειτουργία αυτής της επιχείρησης οδήγησε ουσιαστικά σε απαξίωση τις θέσεις beachbar που δημοπρατούσε, χάνοντας περίπου 200χιλιάδες ευρώ έσοδα τον χρόνο;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς επέλεξαν να κωφεύσουν στο άκουσμα των συγκεκριμένων ερωτημάτων. Πέρα από την ανέγερση μιας μάζας από σκυρόδεμα, η οποία προσβάλλει το τοπίο και την αισθητική του επισκέπτη, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχώρησαν και σε άλλες εικαστικές παρεμβάσεις όπως το άνοιγμα δρόμου, μέσα από το δάσος, για να εξυπηρετούνται οι πελάτες τους.
Το μέγεθος της αυθαιρεσίας είναι τέτοιο που ξεφεύγει από το πλαίσιο ενός τοπικού σκανδάλου και αγγίζει τα όρια ενός εθνικού, δεδομένου ότι η φύση μας είναι η μοναδική μας περιουσία. Ελπίζουμε η ηγεσία του τόπου να παρέμβει εγκαίρως.

newsbomb.gr

2 σχόλια:

  1. Κοινοποιούμε και Κοπτόμαστε για την Σκιάθο , κλείνοντας τα μάτια (και τα αυτιά !!) στα δικά μας .............. Καλά να είμαστε και να χαιρόμαστε τους "πολιτιστικούς" χώρους ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ολα στή φόρα....Πες εσύ ονόματα και οι Σουβαλιώτες(σύσσωμοι!) θά τρέξουν να αγωνιστούν και να αντιδράσουν..
    .....Απο την κουζίνα στο καθιστικό,καμιά βόλτα στην τουαλέτα για αφόδευση και άντε πάλι στον καναπέ τους αγκαλιά μέ τα καθεστωτικά κανάλια (που και αυτά πλέον τα βλέπουν λειψά)......ταμπουρωμένοι στον μικροκοσμό τους.
    Οι.... μεγαλειώδεις αγώνες τους εξάλλου γιά το λατομείο έδειξαν το δρόμο.
    Αλήθεια Πολυδροσοπαρνασσέ υπάρχει κάτι νεώτερο απο το...*πολιτιστικό* μέτωπο της Σουβάλας?
    Τί θέλει να πεί ο 5.32?



    ΑπάντησηΔιαγραφή