Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Επιθεώρηση έργων του Δήμου Δελφών στην Δ.Ε. Γραβιάς – Σύσκεψη για θέματα καθημερινότητας

Την Τετάρτη, 12/06/2013,  πραγματοποιήθηκε στην Δ.Ε. Γραβιάς ευρεία σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη και στην συνέχεια επίσκεψη και επιθεώρηση των πραγματοποιούμενων από τον Δήμο, έργων στην περιοχή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Γραβιάς και εκτός του Δημάρχου, παρέστησαν ο αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Αντιδήμαρχος, κ. Αθανάσιος Μανανάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Κορομπίλης και Ιωάννης Γεωργίου και οι Πρόεδροι και των οκτώ Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Γραβιάς.

Κύριο θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν η αντιμετώπιση των θεμάτων...
καθημερινότητας στις Τοπικές Κοινότητες Γραβιάς, Καστελλίων, Μαριολάτας, Καλοσκοπής, Οινοχωρίου, Βάργιανης, Αποστολιάς, και Σκλήθρου. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η αντιμετώπισή τους από το Δήμο, κυμαίνεται σε ικανοποιητικό επίπεδο παρά τα δεδομένα προβλήματα που δημιουργεί η μεγάλη απόσταση και η δυσκολία προσπελασιμότας της περιοχής από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Δήμου, ειδικά σε θέματα καθαριότητας και συντήρησης υποδομών.
Στην συνέχεια οι προαναφερόμενοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στα δύο ήδη ενταμένα στο ΕΣΠΑ, δημοπρατημένα και υπό κατασκευή μεγάλα έργα της περιοχής.

«Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Τ.Ε. Γραβιάς».
(Π/Υ μελέτης: 969.250,00 €, Σύμβαση: 570.092,171 €).
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους παρεμβάσεων. Οι παρόντες ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Αθ. Μανανά, ότι κατά το πρώτο στάδιο της εργολαβίας  που άρχισε πριν λίγες εβδομάδες, πραγματοποιούνται μετρήσεις και αποτυπώσεις στην περιοχή παρεμβάσεων ώστε να προχωρήσει η κατασκευή.
Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, επιχρίσματα, κατασκευές ξύλινες, μεταλλικές, ηλεκτρομηχανολογικές κλπ εργασίες στα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της Γραβιάς που δεν είχαν κατασκευαστεί οι συγκεκριμένες υποδομές, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά το σύνολο της ανάπλασης που αναβαθμίζει την λειτουργία της ιστορικής Κωμόπολης της Γραβιάς.

«Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Τ.Δ. Μαριολάτας».
(Π/Υ μελέτης: 431.730,00 €, Σύμβαση: 241.053,79 €).
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους κατασκευής του έργου και διαπιστώθηκε η ομαλή πρόοδος των εργασιών. Ο ανάδοχος έχει ήδη ολοκληρώσει τμήμα του εξωτερικού δικτύου μήκους 1.000 περίπου μέτρων επί συνόλου 3.685 μέτρων, ενώ στο επόμενο διάστημα θα κατασκευαστεί και η προβλεπόμενη δεξαμενή όγκου 65 m3. Έγιναν παρατηρήσεις για την εξέλιξη των εργασιών από τους Νίκο και Γιάννη Γεωργίου που θα ενσωματωθούν στην συνέχεια του έργου.

            Στην συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας επισκέφτηκαν την Καλοσκοπή. Εξετάστηκαν επί τόπου διάφορα θέματα που απασχολούν την Τοπική Κοινότητα Καλοσκοπής όπως η επισκευή του πεζοδρόμου και η στεγανοποίηση της οροφής του Κοινοτικού Καταστήματος.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Η παρουσία μας σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Γραβιάς, περιλαμβάνεται στο γενικότερο πλάνο επισκέψεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, που ήδη έχει ενταθεί και επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα λόγο του μεγάλου όγκου έργων που έχουν δημοπρατηθεί το τελευταίο διάστημα, όντας ενταγμένα από το Δήμο Δελφών σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και κυρίως το ΕΣΠΑ. Θα παρακολουθούμε διαρκώς και επί τόπου τα υπό κατασκευή έργα έως την ολοκλήρωσή τους, ως έχουμε υποχρέωση. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους τοπικούς αιρετούς συνεργάτες μας και τις υπηρεσίες μας, προσπαθούμε να συνδράμουμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, ειδικά των απομακρυσμένων από την έδρα του Δήμου μας, Δημοτικών μας Ενοτήτων».  
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου