Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Καταστροφές στη Φθιώτιδα από σφοδρή χαλαζόπτωση και καταιγίδα

Σε ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας η απογευματινή κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Έδωσε ένα ακόμα πλήγμα στα αγροτικά νοικοκυριά,  που είναι ήδη τσακισμένα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. και των  ελληνικών ευρω-κομμάτων.
Χτυπήθηκε η Δυτική Φθιώτιδα και οι περιοχές στο «πέταλο του Μαλιακού». Έγιναν μεγάλες ζημιές σε κηπευτικά...
καπνοκαλλιέργειες, ροδακινιές, φιστικιές, ελαιόδεντρα κά.  Προβλήματα από φερτές ύλες αντιμετώπισε και η πόλη της Στυλίδας
Με το φως της ημέρας θα φανεί το μέγεθος και η πραγματική έκταση της καταστροφής.
Η Γραμματεία Φθιώτιδας της ΠΑΣΥ απαιτεί:
  Να γίνουν έγκαιρα δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και να ενισχυθεί με γεωτεχνικό προσωπικό ο ΕΛΓΑ ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
  Να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις σε όλους τους πληγέντες και για το σύνολο της ζημιάς.
  Να δοθεί χρηματικό επίδομα στους πληγέντες για να μπορέσουν να καλύψουν τις άμεσες και ζωτικές οικονομικές ανάγκες τους στο διάστημα μέχρι να πάρουν τις αποζημιώσεις.
Με αφορμή αυτή την καταστροφή από την κακοκαιρία, ξανάρχεται στην επιφάνεια η πρόταση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) για έναν άλλο ΕΛΓΑ, αποκλειστικά δημόσιο, που θα καλύπτει το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις ασθένειες. Ο τελευταίος νόμος για τον ΕΛΓΑ που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε, μαζί με τη ΝΔ, στη Βουλή, καθόλου δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των αγροτών. Ο ΕΛΓΑ ζητάει από τους αγρότες πάρα πολλά χρήματα χωρίς να προσφέρει την ασφαλιστική κάλυψη και την αποζημίωση που χρειάζονται και δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.
Καλούμε τους φτωχούς αγρότες να συνειδητοποιήσουν ποιοι είναι οι εχθροί τους και ποιες δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό τους. Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ κι αγωνιστικά να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται. Να παλέψουν μαζί μας για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη -έξω από τα δόκανα της Ε.Ε.- υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

ΛΑΜΙΑ  11/6/2013

ΠΗΓΗ :stilida.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου