Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Επτά χρόνια με αναστολή στον Π. Μαντούβαλο για το παραδικαστικό

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος, σχετικά με την υπόθεση του “παραδικαστικού κυκλώματος”.
Συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας δεν του αναγνώρισε κανένα ...
ελαφρυντικό και τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της αμεσης συνέργια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία έτη.
Σύμφωνα με την κατηγορία, επτά εκατομμύρια δραχμές κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση από τον δικηγόρο Χρ. Χατζηπαναγιώτου (σσ. έχει αθωωθεί) κατ΄ εντολή Μαντούβαλου. Μάλιστα, ο εισαγγελέας είπε πως «ο κατηγορούμενος επέβαλε στο νεαρό τότε δικηγόρο την ιδέα ότι η κατάθεση έγινε μετά από εντολή της Δέλλη», μιας ηλικιωμένης συνηγόρου, που σήμερα έχει αποβιώσει.
Ο Πέτρος Μαντούβαλος απολογούμενος, αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη απουσίαζε στη Ρουμανία καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς βουλευτής είχε αθωωθεί για την ίδια υπόθεση στις 26 Φεβρουαρίου του 2010.
Λίγους μήνες αργότερα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόνο σχετικά με την απαλλαγή του Π. Μαντούβαλου για το κακούργημα της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πηγή capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου