Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Πολύ υψηλός κίνδυνος για φωτιές την ερχόμενη εβδομάδα στην Στερεά Ελλάδα !!

Δυστυχώς, ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας, είναι πάρα πολύ μεγάλος, καθώς το βορειοανατολικό ρεύμα αέρα, αναμένεται εκτός από τη ζέστη που θα μας φέρει...
να είναι και πάρα πολύ ενισχυμένο σε όλο το Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Κρήτη αλλά και τη Πελοπόννησο.

Κάτι τέτοιο, είναι από μόνο του επικίνδυνο για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς πάντα όταν έχουμε τέτοια φαινόμενα, οι πυρκαγιές σε όλα τα δάση κυρίως της Ελλάδας είναι πολλές και καταστρεπτικές.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να προσέξουμε αρκετά την ερχόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα μας. Ας αποφύγουμε το άναμμα φωτιάς σε δασικές εκτάσεις για ψήσιμο, το παρκάρισμα του αυτοκινήτου μας σε ξερά χόρτα, το να πετάμε τη στάχτη του τσιγάρου ή και ολόκληρο το τσιγάρο έξω από το αμάξι μας.

Ο συνδυασμός της ζέστης αλλά και του δυνατού αέρα όπου τη Τετάρτη και τη Πέμπτη θα φτάσουν σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ακόμα και τα 7 μποφόρ, είναι άκρος επικίνδυνα για τη πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών. Εμείς θα αναρτούμε σε καθημερινή βάση το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για όλη την Ελλάδα, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου