Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ναζιστική πρόκληση με «heil Hitler» της Χρυσής Αυγής στη Βουλή


Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, με βουλευτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν «heil Hitler» μέσα στην Ολομέλεια. Το επεισόδιο ξεκίνησε....
όταν με απόφαση του αντιπροέδρου Γ.Δραγασάκη αποβλήθηκε από την αίθουσα ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Λαμβάνοντας το λόγο στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκάλεσε «mister Alexis» που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
Οι αναφορές του Π.Ηλιόπουλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Δραγασάκη.
Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο Π.Ηλιόπουλος επέμεινε, χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» και «γίδια» τους βουλευτές που χειροκρότησαν την παρέμβαση του αντιπροέδρου.
«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς αφού δεν σέβεστε τον Κανονισμό» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του λόγω αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.
Από την αίθουσα της Ολομέλειας αποχώρησαν όλοι οι βουλευτές της ΧΑ και κάποιοι δεν δίστασαν να φωνάξουν «heil Ηitler».
Την απόφαση του κ. Δραγασάκη χαιρέτισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, ζητώντας να εφαρμόζεται η διάταξη περί αποβολής βουλευτών κάθε φορά που παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής.
Πηγή: in.gr

2 σχόλια:

  1. να ταν μονο οι βουλευτες της Χ.Α. και τον γνωστων φιλογερμανικων κοματων που μας κυβερνουν! μην πατε μακρια, ρωτηστε ποσοι ελληνες εχουν γερμανικα αυτοκινητα; η χωρα μας το 40 επαθε την μεγαλυτερη ζημια σε σχεση με ολες τις αλλες χωρες, ολοκληρα χωρια εξαφανιστηκαν, καηκαν και σφαγιαστηκαν και εκτελεστηκαν ανθρωποι. που καταντησε η χωρα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, του ΛΕΩΝΙΔΑ και του ΔΙΑΚΟΥ! καποιοι πουλουν καθε μερα την χωρα μας στους γερμανους, αλλοι υμνουν τους ναζοι και ενα μεγαλο ποσοστο των ελληνων αγοραζει γερμανικα προιοντα. τελικα ρε παιδια... εχει μεινει κανενας πραγματικος ελληνας σε αυτη την χωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιλια συγνωμη ξεχασα τον 'σουλειμαν τον μεγαλοπρεπη', τον μεγαλο σφαγεα των βαλκανιων, τον οποιο πολλοι ανθρωποι βλεπουν καθε βραδυ στο 'σαπιο κουτι' που λεγεται τηλεοραση. ξεχνοντας με αυτο τον τροπο τα μεγαλα προβληματα που εχουν. υπαρχουν 300 ηθοποιοι στο συνταγμα που περνανε ζωη και κοτα με τα δικα μου λεφτα, με τον δικο μου ιδρωτα και πολλων συνανθρωπων μου... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! δεν θελω αλλο θεατρο, δεν μου αρεσει. θελω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή