Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ): Ο υπουργός Παιδείας πρέπει να αποστρατευτεί

Αίσθηση -και στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης- προκαλεί η δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, ότι ο υπουργός Παιδείας πρέπει να «αποστρατευτεί».

Αναφερόμενος σε μαγκιές και τσαμπουκάδες....

ο κ. Πανούσης εξέφρασε, μιλώντας στο «Radio Marconi 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη, την άποψη ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με ταπεινωμένο καθηγητή».

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών από το δημοσιογράφο, ο κ. Πανούσης δήλωσε: «Δε μπορεί να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό σύστημα με ταπεινωμένο καθηγητή και ταπεινωμένος δεν είναι από το ζήτημα του μισθού μόνο, είναι του ρόλου και είναι και του τρόπου. Άρα λοιπόν είναι πολύ κακιά πολιτική σημειολογία η επιστράτευση».

«Όταν επιστρατεύεις τους δασκάλους, να αποστρατεύεις τους υπουργούς Παιδείας που βγάζουν τέτοιες αποφάσεις και που προκαλέσαν σε μεγάλο βαθμό, το υπουργείο Παιδείας, αυτή την κρίση, αυτή τη στιγμή. Άρα λοιπόν είναι λάθος, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα να το πω ότι είναι λάθος η επιστράτευση» τόνισε.

Και συνέχισε: «Εγώ καταλαβαίνω, όχι το δίωρο, κανείς δεν μιλάει για το δίωρο, καταλαβαίνω την αιφνίδια και βίαιη αλλαγή της ζωής τους με αυτά τα συστήματα, το αν δεν συμπληρώνεις τις ώρες, να βρίσκεσαι ξαφνικά στην Έδεσσα ή σε ένα νησί. Απλώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να εξηγήσουμε τι είναι ο διάλογος. Αν δεν καταλαβαίνει το υπουργείο τι είναι ο διάλογος, πρέπει να το βάλουμε να το καταλάβει».

Διαβάστε περισσότερα από το e-volos.gr εδώ
Πηγή: protothema.gr

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΙΟΙ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΥΡΔΙΖΟΝΤΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δεν φεύγεις από το μαντρί του.......πάστορα συνάδελφε?
    Κρίμα....
    Πού ήσουνα νιότη πού δειχνες πώς θα γινόμουν άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή