Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Άνοδο της θερμοκρασίας, έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα


Με άνοδο της θερμοκρασίας-34 βαθμοί σε Κεντρική Ελλάδα- και καλές καιρικές συνθήκες θα «κυλήσει» η σημερινή ημέρα, ενώ εξαιρετικές συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σαββατοκύριακο, όπου η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Μάλιστα, την Κυριακή ο υδράργυρος αναμένεται.....
να φτάσει ακόμα και στους 35 βαθμούς Κελσίου, με το πρώτο κύμα καύσωνα να κάνει την εμφάνιση του, αφού μέχρι και την Τρίτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενούς βροχής, περιμένουμε στην Αττική. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ευβοϊκό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με συννεφιά , ασθενείς βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία
, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι ισχυροί θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας ακόμα και τους 30 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
 θα αναπτυχθούν μόνο παροδικές νεφώσεις ενώ σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ από το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία στους 265 βαθμούς Κελσίου ενώ στη βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός με λίγες μόνο παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις εντάσεως έως και 6 μποφόρ καις τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας εντάσεως. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ενώ στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή στη χώρα μας, με ηλιοφάνεια και ζεστό καιρό καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ίδια επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Τρίτη ενώ λίγες μόνο νεφώσεις αναμένεται να σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα αλλά καις τη Θράκη. Οι άνεμοι στα πελάγη αρχικά θα πνέουν ασθενείς εντάσεως έως και 4 μποφόρ ενώ αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς εντάσεως έως και 6 μποφόρ.


Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου