Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Μύθος ότι αρχίζει η ανάπτυξη»

Για «επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας» από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας μιλώντας...
 στην ετήσια συνέλευση των μελών του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής, χαρακτηρίζοντας «μύθο» τα περί εξόδου από το τούνελ.

«Ζούμε μια περίοδο μύθων. Μύθος ότι βγαίνουμε από το τούνελ. Μύθος ότι αρχίζει η ανάπτυξη. Μύθος ότι κάμπτεται η ανεργία. Μύθος ότι υπάρχει αποδοχή των θυσιών από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε πάντως ότι «οι κοινωνίες που υποφέρουν μπορεί να εξεγείρονται, να σωπαίνουν, να απελπίζονται -αλλά δεν παραμυθιάζονται», καθώς «οι μύθοι δεν δίνουν ούτε δουλειά, ούτε ψωμί, ούτε μόρφωση».

Αν κάποιος χρειάζεται επειγόντως προσαρμογή στη πραγματικότητα, αυτός είναι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «φιλοτεχνούν εικόνες δημοσιονομικής αισιοδοξίας, τη στιγμή που η κοινωνία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα».

Κριτική στον ΣΕΒ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική και στη διοίκηση του ΣΕΒ, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την απουσία του Συνδέσμου από τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Η άρνηση της συζήτησης για τον καθορισμό των μισθών και των όρων εργασίας δεν βοηθά κανένα. Δε συμβάλλει στην ανάπτυξη, βαθαίνει το διχασμό», επεσήμανε, καλώντας τον ΣΕΒ να επανεξετάσει τη στάση του.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας η ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει «με ελεεινά αμειβόμενο εργατικό δυναμικό, με ρακένδυτους και ανασφαλείς εργαζόμενους, με εκατομμύρια ανέργους ή υπόδουλους σε διαλυμένες εργασιακές σχέσεις».

«Τα μνημόνια και οι πολιτικές επιβολής οδηγούν τους εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλοπαροικία», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ευθύνη απέναντι στη χώρα και στις επόμενες γενιές τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και παραγωγικές δυνάμεις.

Για την επιστράτευση των καθηγητών

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία και στο θέμα των καθηγητών, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αναλώνεται στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και «σε μεθοδεύσεις κοινωνικής απομόνωσης όσων αντιδρούν στην πολιτική της».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δεν αυξάνει το ωράριο των μόνιμων καθηγητών για να δουλέψουν αυτοί περισσότερο, αλλά για να δουλέψουν αύριο λιγότεροι και προστεθούν στην ανεργία την επόμενη σχολική χρονιά και οι αναπληρωτές καθηγητές.

«Εκτελούν το Μνημόνιο εκτελώντας την κοινωνία. Αλλά μια κυβέρνηση που κυβερνά επιστρατεύοντας, είναι μια κυβέρνηση στο παρά πέντε της δικής της αποστρατείας», σημείωσε.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου