Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Η Λαμία αναβιώνει το «Ρουμελιώτικο Πάσχα» και σας περιμένει στη μεγάλη γιορτή!

100 αρνιά, 120 μέτρα κοκορέτσι, παραδοσιακή ορχήστρα, χορευτικά και πασχαλινό τραπέζι, σας περιμένουν στο χώρος της Π.Ε.Λ. στην είσοδο της πόλης!

Τις τελευταίες λεπτομέρειες φροντίζουν....

τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα την Κυριακή για την μεγάλη γιορτή. Το «Ρουμελιώτικο Πάσχα» που αναβιώνει και πάλι μετά από χρόνια στην πρωτεύουσα της Ρούμελης.

Καλεσμένοι είναι οι πολίτες της Λαμίας, αλλά και επισκέπτες από όλη τη χώρα, που θέλουν να βιώσουν ένα γνήσιο παραδοσιακό «Ρουμελιώτικο Πάσχα»

<< Ο στόχος μας κατά κύριο λόγο είναι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που στις δύσκολες οικονομικά και όχι μόνο εποχές που διανύουμε , έχουν ανάγκη την έμπρακτη και συνεχή συμπαράσταση μας. Παράλληλα μας ενδιαφέρει η ανάδειξη και η προβολή της τοπικής μας παράδοσης, των τοπικών εθίμων της περιοχής όλου του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, της πολιτιστικής μας ταυτότητας , της Ρουμελιώτικης ταυτότητας σε όλες τις εκφάνσεις , το χορό, το τραγούδι, τη γαστριμαργία....>>, δήλωσε στο LamiaReport, ο Δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς.

Το παραδοσιακό Πασχαλινό γλέντι θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου 2013 από ώρα 11:00 π.μ και θα περιλαμβάνει :

1) ψήσιμο 100 αρνιών

2) ψήσιμο κοκορετσιού 120m.

3) Χορευτικά από τοπικούς συλλόγους

4) Ζωντανή Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής

5) Πασχαλινό Τραπέζι για όλους

Η είσοδος και το φαγητό θα είναι φυσικά δωρεάν για όλους και σε περίπτωση βροχής υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε κλειστό χώρο.

Στη Ρούμελη γιορτάζουμε το Πάσχα με τη καρδιά μας!... και σας περιμένουμε !!!

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου