Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο υπουργός της... Λαμίας "κλείνει" την ΕΡΤ


Ακόμη μια "επιτυχία" ετοιμάζεται να καταγράψει στο ενεργητικό του ο υφυπουργός οικονομίας, Χρήστος Σταικούρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λαμιώτης πολιτικός αρνείται σθεναρά να υπογράψει την απόφαση σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να δοθούν...
στη δημόσια τηλεόραση.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την λειτουργία της ΕΡΤ, με ότι αυτό σημαίνει για τους εκατοντάδες εργαζόμενους και τους συμβασιούχους που δεν μπορεί να επαναπροσλάβει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.
Όσο λοιπόν δεν υπογράφει ο υπουργός της... Λαμίας - όπως σκωπτικά τον αποκαλούν συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση- τόσο πιο πολύ εκνευρίζονται μαζί του στο Μαξίμου και στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Ανώτατες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο kentrinews.gr, πως για το μείζον θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δοθεί οι κατάλληλες εντολές στον Σταικούρα να υπογράψει άμεσα τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, ώστε να μπορέσει η δημόσια τηλεόραση να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της.
Σε διαφορετική περίπτωση μόλις γυρίσει από τη Κίνα θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά, λένε οι στενοί του συνεργάτες, για να λύσει το θέμα που δημιούργησε ο υφυπουργός του.
"Κανείς δεν είναι υπεράνω του πρωθυπουργού κι όποιος έχει αντίθετη άποψη ή θέλει να ασκήσει προσωπική πολιτική, θα πάει σπίτι του", είναι το αυστηρό μήνυμα του Μαξίμου προς τον Σταικούρα και σε όσους... ονειρεύονται μοναχικές και προσωπικές πορείες μέσα στην κυβέρνηση...
Τέλος να σημειώσουμε πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης μιλώντας τις προάλλες στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, είπε ότι πρέπει να επανεξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών ο "κουρεμένος" προϋπολογισμός της ΕΡΤ, γιατί οι στόχοι που έχουν τεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον καθιστούν ουσιαστικά ανεφάρμοστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου