Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ...ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ.


Το παρακάτω Δελτίο Τύπου, έχει να κάνει με μιά''διακεκριμένη'' κλήση για παρακολούθηση-εκπαίδευση ενός αναγνωρισμένου προγράμματος της μή κερδοσκοπικής εταιρείας ''Future Library''.

Πρόκειται για την κλήση της υπεύθυνης της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης ...κας Γιώτας Μαδούρα προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ''Δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων''  στο οποίο, σύμφωνα με τα πεπραγμένα, τις δράσεις και τις αξιολογήσεις των Βιβλιοθηκών της Ελλάδος, έχει δικαίωμα συμμετοχής κάθε υπεύθυνος Βιβλιοθήκης, ανάμεσα από τις 12 Πρωτοπόρες Βιβλιοθήκες της Χώρας.  Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για την Ιτέα, μεγάλη η τιμή για όλους μας και βεβαίως μεγάλη τιμή για την κυρία Γιώτα Μαδούρα, την δική μας Γιώτα.


Δελτίο Τύπου
-------------------

To 2012 ο Δήμος Δελφών, μέσω των Βιβλιοθηκών της Άμφισσας, του Γαλαξιδίου και της Ιτέας, συμμετείχε στις δράσεις του Future Library, της Αστικής Μη-κερδοσκοπικής Εταιρείας, που με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στην καρδιά των τοπικών Κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων οι τρεις Βιβλιοθήκες του Δήμου πραγματοποίησαν «Καλοκαιρινές Εκστρατείες Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας».
Ένα ακόμη πρόγραμμα που υλοποιεί το Future Library είναι το «Δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων» και αφορά σε υπαλλήλους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το τι μπορούν και πώς θα πρέπει να είναι οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες σήμερα.
Μεταξύ των 12 Πρωτοπόρων που επελέγησαν για το 2013 είναι και η κ. Γιώτα Μαδούρα, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών.
Στους επόμενους μήνες οι υπάλληλοι θα εκπαιδευτούν, με μία σειρά δράσεων, σε: Δεξιότητες επικοινωνίας - Στρατηγικό προγραμματισμό και διοίκηση της αλλαγής - Δεξιότητες ηγεσίας και έμπνευσης συνεργατών – Στον ρόλο της καινοτομίας (Innovation) για τη βιβλιοθήκη του μέλλοντος / Advocacy & Ανεύρεση πόρων (fund raising - χορηγίες). Στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι η διασφάλιση ότι οι δημιουργικοί και καινοτόμοι ηγέτες Βιβλιοθηκών δεν θα δρουν με τη λογική του χθες. Θα έχουν τις κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να συνδεθούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν νέες ιδέες, θα πειραματιστούν με νέες υπηρεσίες και θα μάθουν ο ένας από τον άλλο. Και το σημαντικότερο, θα γίνουν φορείς αλλαγών στην Βιβλιοθήκη και την ευρύτερη κοινότητά τους.
Σε μια εποχή κρίσης και αμφισβήτησης η Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας συμμετέχοντας σε μία σειρά δράσεων όπως:
  • τα Σεμινάρια «Αναζήτηση εργασίας με αρωγό την Βιβλιοθήκη» (πιλοτικό πρόγραμμα που γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικές Βιβλιοθήκες και το οποίο υλοποιούν οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες Λειβαδιάς, Αταλάντης και Χαλκίδας και η Δημοτική Ιτέας)
  • την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2013» (για δυόμισι μήνες θα γίνουν στην Βιβλιοθήκη ποικίλες δράσεις για παιδιά και εφήβους) και
  • την επιλογή στο «Δίκτυο Πρωτοπόρων Υπαλλήλων»
δουλεύει εντατικά ώστε να μπορέσει να γίνει ένα σύγχρονο και καινοτόμο κέντρο όχι μόνο της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και του Δήμου Δελφών αλλά όλης της ευρύτερης περιοχής.

  Η καθ’ ύλην αρμόδια

Αντιδήμαρχος Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου