Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Σκουρλέτης για τις δηλώσεις Στουρνάρα


Τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην συνέντευξη του στη ΝΕΤ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
«Σε μια εκτενή συνέντευξη στη ΝΕΤ ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό κατ’ ουσίαν  το ενδεχόμενο νέων μέτρων....
επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο  τον χαρακτήρα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής ως ένα διαρκές σπιράλ θανάτου που οδηγεί στην κοινωνική ισοπέδωση», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:
«Μίλησε ο κ. Στουρνάρας για μείωση της ανεργίας από το 2014 και μετά, χωρίς όμως να προβλέψει αν μέχρι τότε θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Ομολόγησε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ουσιαστικά βήματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αποδίδοντάς την στον μεγάλο αριθμό των αυτοαπασχολουμένων και όχι στην πραγματική αιτία που είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η διάλυση, με ευθύνη της κυβέρνησης, των φοροελεγκτικών μηχανισμών .
Η αναγγελία νέας μείωσης των συντάξεων των ελευθεροεπαγγελματιών και των μικροεπιχειρηματιών καθώς και η ευχή  της μείωσης του ΦΠΑ σε κάποια άλλη στιγμή δείχνει τι μέλλον  επιφυλάσσει στα  ήδη χρεοκοπημένα  μεσοστρώματα  η κυβέρνηση.
Η αναφορά εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για άλλη μια φορά άφησε απέξω το κορυφαίο θέμα του ελέγχου των τραπεζών από το δημόσιο, παρόλο που τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης βαρύνουν τελικώς το ελληνικό χρέος και την ελληνική κοινωνία .
Αναφέρθηκε ο κ.  Στουρνάρας στον στόχο της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος, αποκρύπτοντας πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία το εν λόγω μέγεθος είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση καθώς και η περικοπή των αναπτυξιακών δαπανών .
Η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η βαθύτατη ύφεση για έκτο συνεχή χρόνο δεν κρύβονται ούτε ωραιοποιούνται . Ο δρόμος ήταν λάθος εξ αρχής και δεν θα έχει "happy end "   αν τον διαβούμε μέχρι τέλους».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου