Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ - Στόχος των εμπρηστών φέτος η Ελλάδα !!


Οι μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μας πέρασε, αναμένεται να γεμίσουν με πολλά χόρτα και πυκνή βλάστηση, αρκετά δάση και όχι μόνο. Αυτομάτως λοιπόν, ο κίνδυνος για πυρκαγιές...
είναι αρκετά αυξημένος.

Ο Αύγουστος είναι μία αρκετά επικίνδυνη περίοδος για να πάρουν φωτιά αρκετά δάση της χώρας μας, λόγω πυκνής βλάστησης και ξερών χόρτων, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι τον Αύγουστο έχουμε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από όλο το καλοκαίρι, αλλά και τους πιο ενισχυμένους γενικά ανέμους.

Ήδη μέσα στον Μάιο που μας πέρασε, οι φωτιές που εκδηλώθηκαν ήταν πάρα πολλές συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς σε μία χώρα που οι εμπρηστές ζούνε και πράττουν ελεύθερα και η πολιτεία δεν φροντίζει ώστε να καθαρίζονται τα δάση μας από σκουπίδια και ξερά χόρτα τα οποία δίνουν τροφή στους εμπρηστές, καλό θα ήταν και εμείς οι ίδιοι να προσέξουμε φέτος το καλοκαίρι.

Έχουμε πολλά δάση ακόμα που είναι άθικτα από εμπρησμούς και καλό θα ήταν να μη βοηθήσουμε στη καταστροφή τους από αμέλεια μας. Ας λάβει λοιπόν και η πολιτεία τα μέτρα της, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμα, έτσι ώστε να μην έχουμε φέτος το καλοκαίρι πολλές φωτιές και πολλές απώλειες δασών από εμπρησμούς. Ο τίτλος του άρθρου μας θα πρέπει να ξυπνήσει τους υπευθύνους για τη προστασία των δασών μας.

Θεωρούμε πως η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει να καθαρίσει όλα τα δάση της χώρας μας και να καθαρίσει επιπλέον, όλες τις αντιπυρικές ζώνες μέσα σε αυτά. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο τα δάση μας να γίνονται στόχος εμπρηστών και η πολιτεία να μένει με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας πρώτα τη καταστροφή και γεμίζοντας μετά τη καταστροφή το κόσμο με υποσχέσεις.

Από τη 1η Ιουνίου του 2013, θα αναρτούμε σε καθημερινή βάση στην αρχική μας σελίδα, το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη χώρα μας, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
greek-weather.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου