Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

΄΄ Αμπελώνες Παρνασσού΄΄ - ΄Ανοιχτές Πόρτες΄ στα πλαίσια των ' Δρόμων του Κρασιού '

Oι ΄΄ Αμπελώνες Παρνασσού΄΄ σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση ΄Ανοιχτές Πόρτες΄ στα πλαίσια των ' Δρόμων του Κρασιού ' στις 25 και 26 Μαίου 2013.
Το διήμερο οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία...

να δοκιμάσουν τα κρασιά του κτήματος συνοδευόμενα από τοπικά εδέσματα ενώ θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί το Σάββατο 25/5 παραδοσιακά... με την Φιλιώ Πυργάκη και την Κυριακή 26/5 πιο εναλλακτικά με jazzyfunkrock ήχους από την Jenny και τη μπάντα της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ξενώνα Αργυρίου στο Πολύδροσο. 
Ώρες εκδήλωσης :11.00-18.00











2 σχόλια:


  1. ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ
    «Ενας επί γης παράδεισος για τους οινόφιλους - και όχι μόνο»

    Oλα τα αρώματα της ιδιαίτερης γης της Φωκίδας κλείνονται σε ένα μπουκάλι κρασί, λευκό ή ερυθρό, όπως το προτιμάτε. Είναι δεκαπέντε χρόνια τώρα, λοιπόν, που το «Οινοποιείο Αργυρίου», στο Πολύδροσο, έχει καταφέρει να βάλει το όνομα της Φωκίδας ψηλά στις προτιμήσεις των οινόφιλων.

    «Ξεκινήσαμε το 1998 με τη σκέψη και την επιθυμία να φτιάξουμε ένα καλό κρασί» εκμυστηρεύεται ο κ. Νίκος Αργυρίου, «και σ' αυτήν την κατεύθυνση στρέψαμε όλη μας την προσπάθεια. Πιστεύω πως σήμερα έχουμε φτάσει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο, και το Οινοποιείο μας μετρά ήδη επτά ετικέτες: Ερωχος Λευκός, από την τοπική ποικιλία «Ασπρούδα», Ερωχος Ερυθρός, Μαλαγουζιά, μια παραδοσιακή στερεοελλαδίτικη ποικιλία που εδώ στον Παρνασσό βρίσκει κατάλληλο περιβάλλον, και γαλλικές ποικιλίες όπως Cabernet, Merlot, Pinot Noir και Sauvignon».
    «Ενας επί γης παράδεισος για τους οινόφιλους - και όχι μόνο»

    Πώς ευνοεί όμως το κλίμα εδώ στον Πολύδροσο την ανάπτυξη μιας αμπελουργίας; «Βρισκόμαστε σε ένα οροπέδιο, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Παρνασσού, της Γκιόνας και των Βαρδουσίων, σε ένα υψόμετρο περίπου 500 μ. Το μικροκλίμα, λοιπόν, της περιοχής αυτής, με την εναλλαγή της θερμοκρασίας -το καλοκαίρι μπορεί να κατέβει τις βραδινές ώρες στους 15 βαθμούς- αλλά και το ίδιο το έδαφος με την ιδιαίτερη σύστασή του είναι παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο να αναδεικνύεται το μέγιστο αρωματικό δυναμικό της κάθε ποικιλίας. Βέβαια, αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται κόπος, μελέτη, αφοσίωση. Κάπως έτσι έρχεται το αποτέλεσμα που μας δικαιώνει, κρίνοντας και από τις αντιδράσεις των οινόφιλων που μας επισκέπτονται και δοκιμάζουν τα κρασιά μας. Αυτή άλλωστε ήταν η επιθυμία μας εξ αρχής, να φτιάξουμε ένα κρασί που θα μοιραστούμε με φίλους και το οινόφιλο κοινό», καταλήγει ο κ. Αργυρίου.

    Να σημειωθεί πως στο Πολύδροσο λειτουργεί και ξενώνας του Οινοποιείου, μια πρότυπη οινοτουριστική μονάδα, όπου οι φίλοι του κρασιού -και όχι μόνο- μπορούν να δοκιμάσουν τις ποικιλίες του «Οινοποιείου Αργυρίου» και να διανυκτερεύσουν, απολαμβάνοντας έτσι μια όμορφη περιήγηση στα γραφικά χωριά της ευρύτερης περιοχής.

    Γ. ΜΑΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ * ΕΘΝΟΣ.GR 16/5/2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΕΚΟΣ ΒΑΛΑΣΚΑΣ17 Μαΐου 2013 στις 1:37 π.μ.

    ΨΗΛΕ, ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ,
    ME ENA MΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΄΄Στήν Αγι-Αναστασά΄΄ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ ,ΤΟΥ ΚΥΡ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΙΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΑΣ .
    Ο ΚΥΡ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ,ΙΣΤΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ(του Γιωργή και του Κούτρη) ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΑΣΟΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ,ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΦΛΑΣΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ :
    ΄΄Έφαγον και ηυφράνθησαν όλοι και αφού ο Παπαγγελής ευλόγησεν ως έδει,την φλάσκαν,την μεταβίβασεν δι'ερυθράς δερματίνης λωρίδος κρατουμένην του Γιώργη τ'Παναγιώτ'.
    Ούτος μεταβίβασεν την φλάσκαν εις τον αντικρύ του καθήμενον,τον Κούτρην και ούτος έπιε χαιρετίσας δια βραχέων .
    Μετά την τρίτην δε περίοδον της φλάσκας,ουδεμίαν πλέον ησθάνετο αντιπάθειαν προς τον Γιώργην , αλλ' ηδελφώθησαν όλοι των.΄΄

    Καί πάλι υγεία και ΄΄Καλά κρασιά΄΄
    Έρρωσθε
    Αλέκος Ι. Βαλάσκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή