Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αρχίζει η κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Τ.Ε. Γραβιάς»


Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει ότι την 17η/05/2013 υπογράφηκε μεταξύ αυτού και της κοινοπραξίας «Κ/Ξ ΓΩΓΟΣ Γ. – ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΠ.», η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Τ.Ε. Γραβιάς». Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου ...
ανέρχεται σε 969.250,00 € ενώ το συμβατικό τίμημα που προέκυψε ύστερα από την σχετική διαγωνιστική διαδικασία και σημαντικότατη μέση τεκμαρτή έκπτωση ύψους 41,18% ανέρχεται σε 570.092,171 € (με ΦΠΑ).
Η κατασκευή του πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και η ολική διάρκειά της έχει καθοριστεί στις 360 ημερολογιακές ημέρες. Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, επιχρίσματα, κατασκευές ξύλινες, μεταλλικές, ηλεκτρομηχανολογικές κλπ εργασίες στα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της Γραβιάς που δεν είχαν κατασκευαστεί οι συγκεκριμένες υποδομές, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά το σύνολο της ανάπλασης που αναβαθμίζει ουσιαστικά την λειτουργία του Ιστορικού κέντρου της Γραβιάς. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα: «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2003» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.
Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Γραβιάς αποτελεί ένα μακροχρόνιο και φιλόδοξο όραμα τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και παλαιότερων Δημοτικών Αρχών της Γραβιάς, στα πλαίσια της δημιουργίας ενός άρτιου, ενιαίου, προσπελάσιμου και λειτουργικού ιστορικού κέντρου στον φημισμένο αυτό οικισμό του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους της Γραβιάς για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του σχεδιασμού και της ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου. Άλλη μία φορά με ομαδική και συντονισμένη δουλειά έγινε εφικτή η ένταξη ενός έργου του Δήμου μας για χρηματοδότηση από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Ζητώ από τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της Γραβιάς  την κατανόηση και υπομονή τους για την όποια ταλαιπωρία δημιουργηθεί κατά την υλοποίησή του. Σχετικά σύντομα όμως όλοι (κάτοικοι και επισκέπτες) θα απολάβουν τα οφέλη της κατασκευής του».
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου