Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα.....

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εθελοντική δράση Δ.Δελφών σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ: Καθαρίζουμε τον ελαιώνα της Άμφισσας και τα μνημεία του Δελφικού Τοπίου


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ», ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
Ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία...
με τον ΣΚΑΪ (πρόγραμμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα») οργανώνει ένα διήμερο εθελοντισμού στις 8 και 9 Ιουνίου 2013 για την προστασία και την ανάδειξη του εμβληματικού Ελαιώνα της Άμφισσας, που αποτελεί τον πυρήνα του παγκόσμιας φήμης Δελφικού Τοπίου.

Συνεργεία του Δήμου και ομάδες εθελοντών απ' όλες τις πόλεις και τα χωριά που περιβάλλουν τον ελαιώνα θα καθαρίσουν ρέματα μέσα σ' αυτόν από μπάζα και σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα άλλες ομάδες θα επιμεληθούν τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής (αρχαιολογικούς χώρους, ξωκκλήσια, περιαστικά άλση κλπ).
Στην πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν εθελοντικά από την περιοχή μας σχολεία, σύλλογοι και συλλογικοί φορείς, πρόσκοποι και οδηγοί, επαγγελματίες (ιδιοκτήτες εκσκαφέων – φορτηγών κλπ) και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, ενώ έχουμε ήδη ζητήσει τη συνεργασία φορέων της περιοχής, όπως ενδεικτικά: α) Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, β) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γ) Ε.Β.Ε. Φωκίδας, δ) Ι΄ Ε.Π.Κ.Α. Δελφών, ε) 24η Ε.Β.Α. Λαμίας, στ) Τ.Ε.Ι. Λαμίας (Παράρτημα Άμφισσας) κ.α.
Το γενικό συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ενώ το συντονισμό των συνεργείων καθαρισμού έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Ευστάθιος Μαντζώρος.
Κάθε φορέας ή δημότης ή ομάδα δημοτών που επιθυμεί να λάβει μέρος στην εθελοντική κινητοποίηση, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το γραφείο του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (τηλ. 2265350023, 6944364120, e-mail:athanpanag@gmail.com).
Οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων που προτίθενται να λάβουν μέρος στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία, καλούνται να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη, 15.05.2013 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Πλατεία Κεχαγιά, Άμφισσα), προκειμένου να αποφασιστούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος.
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου