Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Η Αμφίκλεια στηρίζει δυναμικά το bike Odyssey


Η πανέμορφη κωμόπολη του νομού Φθιώτιδας αποδεικνύει για άλλη μία φορά, έμπρακτα την αγάπη της για τον αθλητισμό στηρίζοντας τη διοργάνωση....

Χτισμένη σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία,  στους πρόποδες του Παρνασσού με τη κοιλάδα του ποταμού Κηφισού να απλώνεται μπροστά της, η Αμφίκλεια αποτελεί το ιδανικό μέρος για αθλητικές δραστηριότητες στη φύση και εναλλακτικό τουρισμό.
amfΜία πόλη με παράδοση και στις αθλητικές διοργανώσεις που έχει  καθιερώσει ένα μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, το «Μονοπάτι Παρνασσού».  Ο δημοφιλής αγώνας  έχει σαν αφετηρία την Αμφίκλεια και κινείται σε μία όμορφη διαδρομή 25 χιλιομέτρων σε γνωστά μονοπάτια με δασικούς δρόμους και καταλήγει πάλι στην πλατεία της Αμφίκλειας. 
Η Αμφίκλεια είναι επίσης γνωστή όλα τα ρουμελιώτικα έθιμα που διατηρεί όπως τους λάκκους το Πάσχα, τη γιορτή της Αναλήψεως (γιορτή των κτηνοτρόφων), τα παραδοσιακά Χριστούγεννα, το τέταρτο όνομα και άλλα ήθη και έθιμα. Αξιοσημείωτες είναι και οι Απόκριες στην Αμφίκλεια, με το άναμμα τεράστιων φωτιών (Χέη), το κοντοσούβλι 120 μέτρων και την παρέλαση μασκαράδων.
AAFISA-BIKE-ODYSSEY-final_min 


Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Αμφίκλειας αγκαλιάζουν το Bike Odyssey, θα στηρίζουν τις προσπάθειες των διοργανωτών και θα χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες αθλητές που θα τερματίσουν στην πόλη τους στις 2 Ιουνίου 2013!







bncycling.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου