Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ένας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο και δύο χωρίς τον Νίκο Παπάζογλου


17 Απριλίου 2011. Ο σπουδαίος Νίκος Παπάζογλου αφήνει εδώ τα "Σύνεργα" και περνά στη γειτονιά των Αγγέλων. 17 Απριλίου 2012. Ο Δημήτρης Μητροπάνος κάνει "Μια στάση εδώ". Οι δύο σπουδαίοι του Ελληνικού....
πενταγράμμου έφυγαν την ίδια ημερομηνία, με ένα μόλις χρόνο διαφορά.
17 Απριλίου 2013 .Πέρασε ένας χρόνος από τη μέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.
Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού παρέσυρε τους αγγέλους σε ένα μακρύ ζεϊμπέκικο.

Σε συνέντευξη του στο "Down Town", ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε αποκαλύψει πως, παρά τα 45 χρόνια που είχε διανύσει στην ελληνική δισκογραφία, σε κάθε του πρεμιέρα ή συναυλία, διακατεχόταν από τρακ. Θυμόταν, μάλιστα, πως πριν από χρόνια, τον είχε επισκεφθεί στο κέντρο που τραγουδούσε, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο οποίος είχε καθίσει και πρώτο τραπέζι, πίστα. Θυμόταν πως μόλις τον είδε, έτρεμαν τα πόδια του και μετά δυσκολίας τραγουδούσε, αλλά το θεωρούσε φυσιολογικό, αφού απέναντί του είχε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο Νίκος Παπάζογλου , άφησε επίσης μεγάλο κενό πίσω του. Ήταν ο τραγουδοποιός που πάντρεψε τον ροκ ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας με την πενιά του μπουζουκιού.
Μας ράγιζε την καρδιά με το μπαγλαμαδάκι Επειδή μπήκαμε στον Υδροχόο και οι φωτιές ανάψανε και επειδή όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, εμάς τα τραγούδια του θα μας λύνουν και θα μας δένουν…
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου