Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού


Σχέδιο κοινωνικού τουρισμού θα καταρτίσει ειδικά για φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μετά....
από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Το σχέδιο εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδας (ΣΕΕΔΕ), ενώ αναγνώρισε τη σημασία τής διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που υλοποιούσε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί.
Ο κ. Βρούτσης προανήγγειλε επίσης, ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν μέσα στο 2013 κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα πλέον της μείωσης κατά 1,1 μονάδες που έγινε μέσα στο 2012, λόγω της κατάργησης των εισφορών υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Εκτίμησε επίσης ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ορίζοντα τετραετίας, θα συντελέσει στην απομάκρυνση των εμποδίων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αναβάθμιση του Συνδέσμου των τουριστικών επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ) σε κοινωνικό εταίρο, και στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στο καθεστώς ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων με μόνο κριτήριο τη δυναμικότητα ως προς τον αριθμό των δωματίων.
"Συγκεκριμένα, προβλέψαμε" ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, "ότι ιδιοκτήτες που έχουν ενοικιαζόμενα καταλύματα μέχρι 5 δωμάτια θα υπάγονται μόνο στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ. Από 6-10 δωμάτια, θα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ εφόσον ασκείται παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Εάν δεν ασκείται παράλληλα αγροτική δραστηριότητα, τα πρόσωπα αυτά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Τέλος, μόνο όσοι ιδιοκτήτες έχουν από 11 δωμάτια και πάνω θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ".
Νέες θέσεις εργασίας
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την πρόσληψη των 10.000 νέων που θα απασχοληθούν αποκλειστικά στον τουριστικό κλάδο, στο πλαίσιο της δράσης "επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας" για 45.000 νέους έως 29 ετών, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η αντικατάσταση των προσλήψεων μαθητευόμενων από το εξωτερικό, με προσλήψεις νέων από την Ελλάδα και επανέλαβε ότι "δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί το πρόγραμμα αυτό σε πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων".
Τέλος ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης εφέτος και υποστήριξε ότι "οι προοπτικές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι εξαιρετικές και αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 50.000 νέες θέσεις εργασίας στον χώρο του τουρισμού".
Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) είναι τριτοβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί περισσότερες από 40.000 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, κατοικιών και μικρών ξενώνων σε όλη την Ελλάδα.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου