Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συμπαράσταση στην πρόεδρο του Ομίλου Φίλων του Δάσους‏


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Συμπαράσταση στην πρόεδρο του Ομίλου Φίλων του Δάσους‏, για την εκδίκαση της μήνυσης της ΕΛΜΙΝ
Λαμία, 12 Απριλίου 2013

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου εκδικάζεται στη Λαμία η μήνυση που κατέθεσε... η μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ κατά της κ. Πολυξένης Ράγκου, προέδρου του Ομίλου Φίλων του Δάσους

Αιτία, η δυσφήμιση που προκάλεσε η κ. Ράγκου στην εταιρεία, όπως επικαλείται η ΕΛΜΙΝ στη μήνυσή της, αναφέροντας ότι λειτουργεί χωρίς τη νόμιμη άδεια έγκρισης επέμβασης στον Κοκκινόβραχο της Οίτης. Η εταιρεία αμελεί εντέχνως, όμως, να απαντήσει γιατί εκτός από την κ. Ράγκου, την έλλειψη αδείας επιβεβαιώνει η πλέον αρμόδια Δασική Υπηρεσία· αλλά, αν διέθετε άδεια, γιατί δεν απαλλάχθηκε των κατηγοριών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Η προκλητική στάση της εταιρείας, που στρέφεται κατά των πολιτών, οι οποίοι αντιδρούν στα καταστροφικά για τον τόπο σχέδιά της, δεν θα φέρει τα αναμενόμενα γι’ αυτή αποτελέσματα. Οι τακτικές εκφοβισμού και απομόνωσης των ενεργών πολιτών είναι παλιές τακτικές· θα ξεφτίσουν δε με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη των σκεπτόμενων, που θέλουν να έχουν αυτοί το λόγο για την ανάπτυξη στην περιοχή τους· που με κάθε νόμιμο μέσο υπερασπίζονται την προστασία της περιοχής τους και τις προοπτικές για πραγματική τοπική οικονομία μέσα από ένα μοντέλο ωφέλιμο για όλους και όχι για λίγους, μέσα από ένα μοντέλο κοινωνικά δίκαιο και όχι βασισμένο στο δίκαιο του ισχυρού, μέσα από ένα μοντέλο που θα σχεδιάσει η τοπική κοινωνία και δεν θα επιβληθεί με τη βία και τις απειλές.

Το τρανταχτό παράδειγμα της Χαλκιδικής αποδεικνύει πώς οι δόλιες τακτικές μιας άλλης μεταλλευτικής εταιρείας ενίσχυσαν τη συσπείρωση των πολιτών και το αίσθημα του χρέους για τη διάσωση της περιοχής τους και την υπεράσπιση της αλήθειας και της δημοκρατίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στην κ. Ράγκου και στα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας, που κατηγορούνται γιατί έκαναν σωστά τη δουλειά τους, και ελπίζουμε στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υφίστανται οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις συνέπειες της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο βουνό της Οίτης, αλλά και για την ανάδειξη όλων των εναλλακτικών μορφών απασχόλησης και οικονομίας που μπορούν να δώσουν στην περιοχή την οικονομική άνθηση που της αξίζει.
lamiatimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου