Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πέρασαν τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων χωρίς ονομαστική ψηφοφορία!

Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τη μη πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συνόλου του επενδυτικού νομοσχεδίου, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί διάταξη με την οποία απαλλάσσονται από τυχόν ποινικές ευθύνες....
διοικήσεις και στελέχη τραπεζών που χορήγησαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ρύθμιση, που σύμφωνα με κόμματα της αντιπολίτευσης, αφορά και σε δάνεια που χορηγήθηκαν σε πολιτικά κόμματα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης προχώρησε στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου, κρίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμμένει στο αίτημα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που είχε καταθέσει χθες το βράδυ. Ωστόσο, λίγα λεπτά νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του έχει υποβάλλει πρόταση ονομαστικής όχι στο σύνολο του σχεδίου νόμου, αλλά στο άρθρο που περιελήφθη στο νομοσχέδιο και αφορά ενδεχόμενη απιστία στελεχών διοικήσεων τραπεζών για δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε νομικά πρόσωπα του δημόσιου και ευρύτερου τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.



«Το βράδυ φέρανε τροπολογία εκπρόθεσμη 3 βουλευτές της Ν.Δ. για να γλυτώσουν τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια παράνομα στα κόμματα. Η τροπολογία αυτή ήρθε νύχτα και η κυβέρνηση προσπάθησε να την περάσει με την άδεια του Προεδρείου της Βουλής… Πάνε να γλυτώσουν 225 εκατομμύρια ευρώ που δανειστήκαν τα κόμματα από επίορκους τραπεζίτες.» αντέδρασε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος καταγγέλλοντας πως… «εκβιάζουν του βουλευτές ότι αν δεν ψηφίσουν δεν θα ψηφίσουν και το επενδυτικό νομοσχέδιο».



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για διπλό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, αναφέροντας πως… εκτός της μεθοδευμένης ακύρωσης της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Προεδρεύων προχώρησε στη ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου με μία πλειοψηφία που ήταν μόνο στη φαντασία του κ. Τραγάκη, όπως είπε.

Νέα πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 78 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών: «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις» που συζητείται την Πέμπτη, 11/04 στην Ολομέλεια.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Γ. Σταθάκης, Ε. Ουζουνίδου, Κ. Μπάρκας, Σ. Κοντονής, Θ. Πετράκος Η. Διώτη, Χ. Καφαντάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου