Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΕΠΑΝΩ ΣΟΥΒΑΛΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΑΣ

Η πλατεία Κυριάς στην Επάνω Σουβάλα.
Το παγωμένο νερό...
από την πηγή της Κυριάς.
Η εκκλησία της Παναγίας .
Τα πλατάνια που καλύπτουν όλη την πλατεία.






4 σχόλια:

  1. Ε,ρε ένα πανηγύρι τρικούβερτο που θα γινότανε εκεί στην Κυριά στις 20 Ιουλίου για να γιορτάσουμε τους Λιάδες χωρίς τους μαγαζάτορες της πλατείας και τα θλιβερά πλέον καμώματά τους......Λίγα πραματάκια και καλά,όπως στα παλιά πανηγύρια με τη λαδόκολλα και αυθεντικά δημοτικά.Χωρίς σαμπάνιες,λουλούδια ,τη Ρόζα του Μητροπάνου (εξαίρετο κατά λοιπά τραγούδι) ή τον Παντελίδη και το μικρό μπουκαλάκι μπύρας των ''καφέ''.
    Ε; Ε;

    ΑΡΤΟΤΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΗΓΥΡΙ * ΤΑΗΛΙΟΣ* ### ΑΡΤΟΤΕΝΤΑ....ΜΑΖΙ ΣΑΣ1 Μαΐου 2013 στις 12:15 μ.μ.

    Χρήστο(Παπαθανασίου),Κώστα(Βελέντζα),Θανάση(Λαγέ),Γεωργία(Πλατιά),Φρόσω(Αδαμάκου)Θανάση(Αδαμάκο),
    Γιάννη (Αδαμάκο),Παναγιώτη(Παπαδήμα),Βαγγέλη(Κούσουλα),Στάθη(Ανάγνο),Στάθη(Βέλιο),Ανδρέα(Βέλιο- γιατί είμαι σίγουρος οτι σε ενθουσιάζουν ανάλογες ιδέες ),Στάθη(Ρίζο),Εφη(Τοπάλη) ,Παναγιώτα ( Θάνου),Θανάση (Πλατή),Γιάννη (Κότσια) ,Αργύρη,Μάριε,Φάνη,Παντελή,νέοι Σουβαλιώτες που ζούν εκτός η σπουδάζουν εκτός και που ενδιαφέρονται σφόδρα απ οτι γνωρίζουμε να βοηθήσουν , αν τους ζητηθεί καί συγνώμη για όσους παρέλειψα ...καί...καί... καί .. όσοι πιστοί προσέλθετε(γιατί κατι ανάλογο θέλει και αρκετά χέρια και προπαντός νέα χέρια...) .
    Δύο μήνες για την σχετική προετοιμασία αρκούν.Καλά είναι. Υποδομές(Φωτισμός,Καρέκλες,Τραπέζια,Βαρέλια για Μπύρες,αναψυκτικά κ.λ.π) και το βασικό, Δημοτικό μουσικό συγρότημα , προσυμφωνημένο(απο τώρα) για παραδοσιακά Δημοτικά και μόνο (αποκλεισμένα τα ...βλαχομπαρόκ) και...........θά αναβιώσει με επιτυχία το πανηγύρι(Το Σάββατο 20 Ιουλίου).
    Και βέβαια εμείς απο κοντά .Συμπαραστάτες .

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η*Και εσύ * Πολυδροσοπαρνασσέ* μαζί μέ όλους τους παραπάνω και με μεγαλύτερους πάρε από τώρα πρωτοβουλίες για νά οργανώσουμε σωστά και να γιορτάσουμε φέτος για πρώτη φορά και όπως ταιριάζει την επέτειο *ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ * και στο χωριό με εκδηλώσεις και στα Καρκαβέλια.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η *Αρτοτέντα ..... σημειώνουμε απουσία σου σε σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το προηγούμενο διάστημα το χωριό και αναρτήθηκαν εδώ...Μήν το ξανακάνεις.....

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ .
    Π Α Ρ Ω Ν ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!

    *ΚΑΡΚΑΒΕΛΙΑ*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο έχεις δίκαιο.Η απουσία μου δεν ήταν σκόπιμη.Δυστυχώς η δουλειά καμιά φορά σε αναγκάζει να ελαττώσεις κάποιες δραστηριότητες.''Δεν προκάνω'' που έλεγε και ο Χαρίλαος.Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν είμαι ενήμερος για τα θέματα του χωριού.

    Τα λέμε στην περιφορά την Παρασκευή.

    ΑΡΤΟΤΕΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή