Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - "Η εποχή της κωμωδίας στον κινηματογράφο."


Παρουσίαση (masterclass) με θέμα "Η εποχή της κωμωδίας στον κινηματογράφο." 

με τον σκηνοθέτη και κριτικό κιν/φου Γεράσιμο Μωραίτης 

το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3 και ώρα 7:30 στο Δημαρχείο της Ιτέας 

οδός Ηλ. Τρίγκα 47

Είσοδος ελεύθερη


Θα γίνει  παρουσίαση, με προβολές εκτενών αποσπασμάτων που θα διατρέξουν την "εποχή της κωμωδίας" από τους Λιμιέρ έως τα πρόσφατα χρόνια. 



Όπως: τον Τσάπλιν, τον Μπάστερ Κίτον, τους Σουρεαλιστές, τους Αδελφούς Μαρξ, την αμερικάνικη κομεντί, την αγγλική κωμωδία του '50, την ιταλική κωμωδία μετά το νεο-ρεαλισμό, τον Τζέρι Λούις, τον Βέγγο, τον Γούντι Άλεν, τους αδελφούς Κοέν, τον Φελίνι...
Οι στάσεις θα έχουν να κάνουν: με το κλίμα της κάθε εποχής, τους κανόνες και τους κώδικες του είδους, τα εκφραστικά μέσα των μεγάλων κωμικών, τις επιρροές και τις ανανεώσεις της έκφρασης. 


Γεράσιμος Μωραίτης

 Σπούδασε κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη. Έχει γυρίσει δύο δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους (Πουνεντογάρμπης, Ιερομονάχου Δαμιανού παραμυθία) και επτά ταινίες μικρού μήκους. Στην τηλεόραση έχει πρωτοπορήσει σε πολλές παραγωγές στις οποίες πάντρεψε τη μυθοπλασία με το ντοκιμαντέρ (Στο ακρογιάλι του άλλου χρόνου, Ο συγγραφέας αναζητάει πρόσωπα, Εικόνες από μελάνι και αρκετές άλλες σειρές). Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με περιφερειακά θέατρα. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων πάνω σε θέματα αισθητικής του κινηματογράφου. Έχει διδάξει  κινηματογράφο σε Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολλέγια και κέντρα ελεύθερων σπουδών.


Είτε με την πρακτική είτε με τη θεωρητική πλευρά του κινηματογράφου, ο Μάκης Μωραΐτης ασχολείται με τις εικόνες του από το 1976..
..αμέσως μετά τις σπουδές του στο N.Y. University: σκηνοθεσίες ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, παραγωγές και σκηνοθεσίες σειρών επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών για την κρατική τηλεόραση, συγγραφή, μετάφραση και επιμέλεια βιβλίων πάνω σε ποικίλα θέματα της κινηματογραφικής πρακτικής και αισθητικής, έκδοση κινηματογραφικών περιοδικών, διδασκαλία σε κινηματογραφικές σχολές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου