Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών", μια ταινία αγάπης που θα ταξιδέψει την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές

Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος ελέω οικονομικής κρίσης. Μήπως ο κινηματογράφος είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε στους "έξω" πόσο ωραίοι είμαστε ως Έλληνες και τι μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι; Δείτε τι δήλωσε στο NEWS 247 η δημιουργός της ταινίας "Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών" (Pics+Vids)...


Ο Γιάννης, ο Χρήστος και ο Λουκάς είναι τρεις ψυχικά νοσούντες άνθρωποι και διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες, από 40 έως 60 ετών, που συγκατοικούν σε προστατευμένο διαμέρισμα στην Άμφισσα.
Οι τρεις τους, υπό την καθημερινή εποπτεία της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, καλύπτουν τις ανάγκες τους, ρυθμίζουν μόνοι τα του οίκου τους και αναπτύσσουν τη δική τους προσωπική, κοινωνική ή και επαγγελματική ζωή.
Η καθημερινότητά τους αποτέλεσε το αντικείμενο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, με τίτλο "Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών", την έρευνα, τη σκηνοθεσία και το σενάριο του οποίου ανέλαβε η κα Ίρις Ζαχμανίδη.
Πρόκειται, για "μια ιστορία αγάπης", η οποία ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ της δημιουργού και του Γιάννη, του Χρήστου και του Λουκά, αλλά και τον τρόπο που τους "περιβάλλει" η κοινωνία της Άμφισσας.
Η κα Ζαχμανίδη μίλησε στο NEWS 247 για το δικό της ταξίδι, με "συνεπιβάτες" τους πολίτες της πόλης και τους τρεις πρωταγωνιστές, που της "έκλεψαν" την καρδιά.
Κυρία Ζαχμανίδη, η ταινία είναι γυρισμένη στην Άμφισσα, μία πόλη με παρελθόν τόσο παλιό, όσο και οι πρώτοι Έλληνες, οι Λοκροί... "Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών" λοιπόν. Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο; Πέραν του εδαφικού προσδιορισμού, πώς συνδέεται με το αντικείμενο της ταινίας και τους πρωταγωνιστές της;

Ίρις Ζαχμανίδη στο NEWS 247 για την ταινία... από News247  

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ σας. Το πρώτο αφορούσε σε ανθρώπους, που πάσχουν από σύνδρομο Down. Ποιο ήταν το ερέθισμα, που σας έκανε να καταπιαστείτε με το θέμα της δεύτερης ταινίας σας;
"Off the record" αναφερθήκατε στο πρώτο βλέμμα που σας έριξε ο Χρήστος, ο οποίος σαν "σταρ" πρώτα σας σνόμπαρε, μετά σας μάγεψε και τελικά σας "κατέκτησε".

 
Πώς όμως από τη γνωριμία με τους τρεις αυτούς ανθρώπους, φτάσατε στην παραγωγή της ταινίας; Πόσο εύκολο ήταν να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και τι κρατάτε από τη διά-δραση μαζί τους; Και ακόμη, πώς είναι οι τρεις πρωταγωνιστές σαν χαρακτήρες;

 
Ποια είναι η γνώμη σας για την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα και δη την Ελλάδα της κρίσης και τι μπορούμε να ελπίζουμε από - και για - τις ελληνικές παραγωγές εντός και εκτός συνόρων; Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μέχρι τα Όσκαρ, όπου έφτασε και ο "Κυνόδοντας".

 
Το "Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών" έχει ήδη προξενήσει ενδιαφέρον στους ξένους αγοραστές. Πόσο δύσκολο ήταν να γίνει αυτό;

 
Η ταινία είναι μία "ιστορία αγάπης".  Πώς εκδηλώθηκε η αγάπη, μέσα από τη δική σας με αυτούς τους ανθρώπους και πώς μπορούμε εμείς, ως θεατές, βλέποντας την ταινία, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και συνάνθρωποι;

 

Δείτε το trailer της ταινίας:

 

Οι συντελεστές που ταξίδεψαν... στη Χώρα των Λοκρών

Παραγωγή: CL Productions
Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος
Έρευνα – Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ίρις Ζαχμανίδη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπύρος Παπατριανταφύλλου, Γιώργος Μιχελής
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: DNA (Μιχάλης Νιβολιανίτης - Αλέξανδρος Χρηστάρας)
Σχεδιασμός Ήχων και Τελική Μίξη: Γιώργος Ραμαντάνης
Στούντιο Ηχητικής Επεξεργασίας: Dna Lab
Ηχολήπτης Συμπληρωματικών Γυρισμάτων: Νάσος Τσιάλτας

Ποια είναι η Ίρις Ζαχμανίδη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο, δημοσιογραφία και πολιτική επιστήμη. Εργάστηκε σε διοικητικές θέσεις στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Αρθρογράφησε. Σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ.
Μετά την "Πριγκίπισσα Χριστίνη", μια εμβάπτιση στον κόσμο του συνδρόμου Down - συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008 και 2011 - το "Ταξίδι στη Χώρα των Λοκρών" είναι το δεύτερο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
ΠΗΓΗ : news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου