Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η απάντηση του Δημάρχου κ. Ντούρου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Κ.Πόρρο


ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  20.3.2013 
Αγαπητοί μου συμπολίτες
Κατ` αρχήν να σας ευχηθώ καλή σαρακοστή ....
και να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή και τη συνδρομή  σας στις φετινές επιτυχημένες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλα τα τοπικά μας Διαμερίσματα .
Με κέφι και καλή διάθεση όλοι σας βοηθήσατε και ενισχύσατε τις προσπάθειες , κυρίως των τοπικών φορέων και των ομάδων συμπολιτών μας , που ανέλαβαν και μαζί σας έφεραν σε πέρας τις προγραμματισμένες  αυτές τοπικές εκδηλώσεις . Ευχαριστώ τους τοπικούς μας Προέδρους , τα τοπικά μας συμβούλια , τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους , τον εντεταλμένο σύμβουλο και συνεργάτη μου και τους Δημοτικούς μας συμβούλους για τη δική τους προσωπική σημαντική βοήθεια , καθώς  επίσης κι ένα εκ βαθέων ευχαριστώ σ` εκείνους τους υπαλλήλους του Δήμου που βρέθηκαν, ιδία θελήσει , στην πρώτη γραμμή της προετοιμασίας και των αποκριάτικων δρώμενων μαζί με όλους τους άλλους συνδημότες μας .
Και του χρόνου λοιπόν καλά και ακόμη καλύτερα .
Αγαπητοί  συμπατριώτες
Με εντολή μου η οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας , απέστειλε προ ημερών πρόσκληση  στα μέλη της οικονομικής επιτροπής , για μια  ακόμη σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου χθες Τρίτη 19-3-2013, με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και την εξάντληση κάθε δυνατότητας  για σύγκληση σε ένα κοινό σχέδιο προϋπολογισμού που θα μας βγάλει απ` το σημερινό αδιέξοδο και θα επιτρέψει στο Δήμο και τις υπηρεσίες του να λειτουργήσουν .
Πρότεινα μάλιστα η σύσκεψη αυτή , να γίνει χωρίς την δική μου παρουσία εφ` όσον αυτή έστω και κατ` επίφαση  δημιουργεί αφορμές και παρεξηγήσεις μεταξύ των μελών και των εκπροσώπων των παρατάξεων .
Δυστυχώς και αυτή την ύστατη προσπάθεια , οι δημοτικές παρατάξεις και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής που προσεκλήθησαν , δεν την ετίμησαν ούτε με τη φυσική παρουσία τους , ούτε βέβαια  με την κατάθεση έστω ενός γραπτού υπομνήματος με τις τελικές προτάσεις και τις υποδείξεις τους .
Αντί λοιπόν για τη φυσική τους παρουσία ,ή την γραπτή δια προτάσεων συμβολή τους , με περίσσιο θράσος και πρωτοφανή αγένεια , πέραν της ολοφάνερης ένδειας γνώσεων και συναίσθηση ευθύνης , απεστάλη στην Προϊσταμένη ( σε υπάλληλο δηλαδή !!! ) των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μια κατάπτυστη επιστολή που ευθέως εμπλέκει τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου, με την οποιαδήποτε γνώμη διατηρεί ο οποιοσδήποτε αντιπολιτευόμενος αιρετός , για την αιρετή! Δημοτική αρχή , προϊσταμένη εν τω μεταξύ Αρχή,  της οικονομικής υπηρεσίας στην οποία όπως είπαμε απευθύνεται η επιστολή αυτή !.
Προτρέπει μάλιστα την Προϊσταμένη υπάλληλο, να μεταφέρει τις απόψεις αυτές του επιστολογράφου στο Δήμαρχο . Ενέργεια βέβαια  απολύτως αντιδεοντολογική , απρεπής και ανόητη , πρωτοφανής φυσικά και πρωτάκουστη στο Πανελλήνιο, όπου δια επιστολής μια υπάλληλος “εντέλλεται” κατά κάποιο τρόπο, να μεταβιβάσει στην Προϊσταμένη αιρετή! Δημοτική Αρχή τις όποιες προσωπικές απόψεις του κάθε …. πικραμένου , λες και ο εν λόγω κύριος δεν μπορούσε ή δεν γνώριζε την Αρχή αυτή στην οποία απευθυνόταν για τις στείλει  απευθείας !!!!
Την επιστολή κυρίες και κύριοι, απέστειλε ο Δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οικονομικής επιτροπής κ. Πόρρος Κωνσταντίνος απ` την Ελάτεια , εκφράζοντας και το σύνολο της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει(παράταξη κ. Γώγου ) και που ούτε λίγο ούτε πολύ, αφού μου αποδίδει χαρακτηριστικά  ασθενούς νοητικά ανθρώπου που χρίζω όπως εννοεί νοσηλείας , διατυπώνει θρασύτατα την πρόταση (επαναλαμβάνω προς τις υπηρεσίες! και σε υπαλλήλους! του Δήμου , αν είναι δυνατόν κι αν κανείς από σας έχει ξανακούσει τέτοιο πράγμα !) να κάνω λέει χρήση τρίμηνης αδείας απομάκρυνσής μου απ` τα καθήκοντα που μου αναθέσατε εσείς οι συμπολίτες μου και φυσικά αναθέσατε και σ` εκείνον τα δικά του καθήκοντα τα οποία όμως εξόφθαλμα αγνοεί .
Η απαξίωση τόσο των διαδικασιών όσο και των υπηρεσιών που συγκαλούσαν εν τέλει  τη σύσκεψη αυτή , υπήρξε πρωτοφανής για τα θεσμικά ήθη και προσβλητική για υπηρεσίες και πρόσωπα .
Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει επιτέλους να βιώσει αυτός ο δύσμοιρος τόπος με τέτοιους λαϊκούς εκπροσώπους , αλλά είμαι βέβαιος πως πολλοί ,  αν όχι όλοι σας , αντιλαμβάνεσθε πλέον το μέγεθος του προβλήματος και τις τεράστιες δυσκολίες για να εμπεδώσουν άνθρωποι αυτής της ιδιοσυστασίας, την αξία του θεσμικού τους ρόλου και το χρέος τους έναντι του τόπου και των συμπολιτών τους που τους τίμησαν με τη ψήφο τους , όχι για να αναδειχθούν στις θέσεις και να αποδειχθούν δυστυχώς κατώτεροι των περιστάσεων και αρνητές των ευθυνών τους , αλλά χρήσιμοι και πολύτιμοι στον τόπο τους , οικοδομώντας κι όχι γκρεμίζοντας όπως με χαρά κάποιοι απ` αυτούς πράττουν αποδεδειγμένα συχνά μέχρι σήμερα .
Αντιλαμβάνεστε επίσης , είμαι σίγουρος ,  σε τι ακριβώς στοχεύουν και τι και ποιους εξυπηρετούν αυτού του είδους οι συμπεριφορές και πρακτικές , που δεν απαξιώνουν μόνο τους θεσμούς και τις διαδικασίες , αλλά κυρίως και πρωτίστως  τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή που είναι ακόμη ζητούμενη και εύθραυστη στο νέο Δήμο και ζημιώνουν ενσυνείδητα , ίσως κι ανεπανόρθωτα τον τόπο και τους δημότες .
Σ` αυτό το παιχνίδι του παραλόγου , της εμπάθειας , του αμοραλισμού , της αγνόησης των κανόνων ήθους , αξιών και κανονισμών , της ασχετοσύνης και της κουτοπονηριάς, δεν είμαι διατιθέμενος να συνεχίσω άλλο, ούτε καν ως παρατηρητής , και παρακαλώ όλους εσάς πλέον, ως δημότες – υπεύθυνους πολίτες στο σύνολό σας και με την ακριβοδίκαιη κρίση σας  να αποδώσετε σε καθένα από μας , την ευθύνη  που του αναλογεί και πρώτα και καλύτερα  ξεκινώντας από μένα τον ίδιο, εάν κι εφ` όσον ψάχνοντας την αλήθεια καταλήξετε πως μου αναλογούν ευθύνες .
Απλώστε αυτή την έρευνά σας σε κάθε δυνατή πηγή που θα σας δώσει εκείνη την πληρέστερη  γνώση περί των τεκταινομένων , ώστε με αποδείξεις και με δικαιοσύνη να καταλήξετε στα συμπεράσματά σας  για τις αιτίες των “δεινών” κι από ποιους κατά το πλείστον εκπορεύονται
Αγαπητοί συμπολίτες
Ως ένας από σας , δεν ασχολήθηκα με τα κοινά του τόπου μας  για να “ντυθώ” Δήμαρχος , αλλά  για να μοχθήσω μαζί με σας για το καλό του τόπου μας , που δεν τον θεωρώ  δικό μου και τσιφλίκι μου όπως συμβαίνει με μερικούς , αλλά κοινή πατρίδα όλων μας,  όπως συμβαίνει με τους περισσότερους από σας .
Αγαπητοί φίλοι .
Επειδή υπάρχουν και όρια στην αγένεια , στο θράσος και στη χυδαιότητα, και για να ενημερωθείτε καλύτερα και για την πλέον πρόσφατη αυτή εξέλιξη,  η οποία θεωρώ πως εν τέλει ξεχειλίζει το ποτήρι της δίκαιης  αγανάκτησής σας , όπως άλλωστε και μου διατυπώνετε πολλοί από σας , δημοσιοποιώ την κατάπτυστη , χυδαία  και αγενή αυτή επιστολή του κ. Πόρρου και ολόκληρης της παράταξης Γώγου ( όπως και αναφέρεται σ` αυτήν ) και σας συνιστώ αφού τη διαβάσετε προσεκτικά να βγάλετε τα συμπεράσματά σας , δίνοντας όμως επιτέλους με τον τρόπο που μόνο εσείς ως πολίτες μπορείτε να επιβάλετε , τη δίκαιη εκείνη λύση που θα απαλλάξει τον τόπο όχι μόνο τώρα αλλά και εις το διηνεκές , από συμπεριφορές  και ατάλαντους ανθρώπους , που ως εμπαθείς , μοιραίοι και λαθρεπιβάτες της αυτοδιοίκησης , δεν έχουν τίποτε καλό και τίποτε  άλλο να προσφέρουν , εκτός από ζημιές και προβλήματα όπως συμβαίνει για μια ακόμη φορά και σήμερα . Δυστυχώς !!

Με σεβασμό και τιμή
  Ο Δήμαρχος
Θεόδωρος  Ντούρος

porros1

porros20

porros5

ΠΗΓΗ : e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου