Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Η συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα για την Κύπρο


Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στην κυβέρνηση για την στάση της αναφορικά με το "όχι" της Κύπρου, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλ. Τσίπρας, είπε ότι ο κ. Στουρνάρας...
λέει "ανοησίες" ενώ χαρακτήρισε "ντροπή και όνειδος" την τοποθέτηση του:
"Οι Κύπριοι αυτή τη στιγμή δέχονται μια απίστευτη και πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και τρομοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο Γιάννης Στουρνάρας, ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τους εκβιασμούς του κ. Σόιμπλε προς τους Κύπριους. Το μόνο που είχε να διαμηνύσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προς τους Κύπριους, ήταν «υποκύψτε στον εκβιασμό και μάλιστα εντός ωρών γιατί αλλιώς θα συντριβείτε εσείς, ενώ εμείς εδώ έχουμε σχέδιο. Έχουμε plan B. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, γιατί αν η απόφαση αυτή γίνει πράξη, την άλλη μέρα τα προβλήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είναι ορατά, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή και όνειδος. Αντί να στηρίζει την απόφαση, πιέζει και από πάνω και παίρνει μέρος στους εκβιασμούς ώστε να εφαρμοστεί μία απόφαση που θα διαλύσει την κυπριακή οικονομία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
"Πόσο μάλλον όταν αυτή η απόφαση αφορά την Κύπρο. Την Κύπρο που βρίσκεται για πάρα πολλά χρόνια υπό την κατοχή του Αττίλα. Την Κύπρο της ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας. Την Κύπρο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που πολλοί θα ήθελαν να βάλουν στο χέρι", συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
"Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι που μπορεί να φτάσει αυτή η μνημονιακή τύφλωση. Που μπαίνουνε τα όρια. Αν αύριο το πρωί, έρθει η κ. Μέρκελ στον κ .Σαμαρά η ο κ. Σόιμπλε στον κ. Στουρνάρα και πουν: Πρέπει να πάρετε και άλλα μέτρα, αλλά αφού δεν μπορείτε να φορολογήσετε άλλο τον λαό, βάλτε χέρι στις καταθέσεις. Τι θα κάνουν; Θα το αποδεχθούν;"
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "για μας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη στην Κύπρο, η προχθεσινή απόφαση της κυπριακής βουλής είναι ιστορικού χαρακτήρα. Αποτελεί την πρώτη μεγάλη ήττα της φιλελεύθερης στρατηγικής στην Ευρώπη. Άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας για αποφυγή της καταστροφής που άνοιξε η τρόικα στην Κύπρο. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι συστημικό. Τα τραπεζικά
Με αφορμή την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, προς τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναρωτήθηκε "αν είστε ανίκανοι ή έχετε άλλους σκοπούς;", ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κατα την άποψη μου δεν είναι ανίκανοι. Είναι γκάνγκστερ. Είναι κυνικοί και είναι αποφασισμένοι να προχωρησουν σε μια πολιτική αποικιοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι μισοί είναι γκανγκστερ, οι αλλοι μισοί, οι εκπρόσωποι των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου είναι φοβισμενοί και παραδομένοι».συστήματα στην Ευρώπη είναι αλληλοεξαρτώμενα". 

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του κόμματος του, από τη στάση του κ. Στουρνάρα και του κ. Σαμαρά:
"Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να πιστεύω και την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν, τούτη την ώρα αισθανόμαστε περισσότερο από ποτέ τους Κύπριους ως αδέλφια μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της στάσης μας. Εμείς οι Έλληνες και οι Κύπριοι μαζί. Εμείς που αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα μνημόνια και την δυστυχία που πρεσβεύουν ως μονόδρομο. Όλα αυτά, μας διαχωρίζουν από τον κ. Στουρνάρα που όταν λέει «Εμείς», εννοεί τον Σόιμπλε και τους φίλους του στο Eurogroup. Μας διαχωρίζει και από τον κ. Σαμαρά που δεν έχει πει ακόμα κουβέντα για το όχι της Κύπρου. Τον καλώ άμεσα, έστω και τώρα να στηρίξει χωρίς επιφυλάξεις την άρνηση των κυπρίων να περάσουν τη θηλιά στον λαιμό τους. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά. Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλες της Ελληνίδες να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στην Κύπρο. Συμπαράσταση στο «όχι» της Κύπρου. Θα ήταν αδιανόητο να αρκεστούμε στη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης. Θα ήταν αδιανόητο να δούμε να θυσιάζεται η Κύπρος στον βωμό αλλότριων συμφερόντων και η μητέρα πατρί δα να αποδεικνύεται μητριά".





enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου